ALIBABA PODBACILA

Uncategorized
Tekst objavljen: 21.11.2021 12:00

Alibaba, koji je godinama nizao rekordan promet tokom novembarske šoping manifestacije Dan samaca, ove godine je zabeležio znatno slabiju prodaju

Alibaba podbacila, prihodi u drugom kvartalu izneverili očekivanja

Prihodi kineske Alibaba Gupe u drugom kvartalu podbacili su u odnosu na tržišna očekivanja jer su usporavanje potrošnje u Kini i poremećaji u lancu snabdevanja pogodili njen sektor e-trgovine, pokazuju objavljeni finansijski rezultati kompanije.

Ukupni prihodi su porasli za 29 odsto na 200,69 milijardi juana (31,44 milijarde dolara) u kvartalu završenom 30. septembra, prenosi CNBC, dodajući da je proft pao za 38 posto međugodišnje na 11,20 juana po akciji (1,75 dolara).

Tržišni analitičari su u proseku očekivali prihod od 204,93 milijarde juana (32,1 milijarda dolara) i profit od 12,36 juana po akciji (1,93 dolara), prema podacima kompanije Refinitiv koja se bavi prikupljanjem, analizom i distribucijom finansijskih pokazatelja.

Agencija Rojters, takođe izveštava da su poslovni rezultati Alibabe podbacili u drugom tromesečju kompanijske fiskalne godine, i da su nakon objave izveštaja akcije Alibabe listirane na Njujorškoj berzi, koje su u dosadašnjem toku godine izgubile 30 odsto vrednosti, na jutošnjem trgovanju pre zvona na Vol Stritu potonule za 2,4 odsto,

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Velike kineske tehnološke kompanije su, dodaje britanska agencija, takođe pod pritiskom pooštrenih propisa koje su doneli kineski regulatori pozivajući se na antimonopolske i bezbednosne razloge.

Alibaba, koji je godinama nizao rekordan promet tokom novembarske šoping manifestacije Dan samaca, ove godine je zabeležio znatno slabiju prodaju u iznosu od ukupno 540,3 milijarde juana (84,54 milijarde dolara) bruto vrednosti robe. Prihod koji pripada Alibabi od ukupno ostvarenog iznosa tokom Dana samaca ne ulazi u finansijski izveštaj za kvartal završen u septembru, napominje CNBC.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *