Subota, siječanj 28, 2023

Barak Obama

Uncategorized

Barak Obama osvojio nagradu Emi za naboljeg pripovedača

Barak Obama osvojio nagradu Emi za naboljeg pripovedača 1Foto: Beta/AP/Susan Walsh, File

Bivši predsednik SAD Barak Obama (Barack) osvojio je američku televizijsku nagradu Emi (Emmy) kao najbolji priprovedač u dokumentarnoj seriji „Naši veliki nacionalni parkovi“, saopštila je u subotu uveče Američka televizijska akademija.

Svečana dodela nagrada Emi zakazana je za 13. septembar, ali se neke nagrade dodeljuju ranije.

Obama je drugi predsednik SAD koji je dobio Emi. Pre njega je tu nagradu dobio Dvajt Ajzenhauer (Dwight Eisenhower) 1956. godine. U tom slučaju je to bio počasni Emi.

Obama je posle odlaska sa predsedničke funkcije 2017. godine, zajedno sa suprugom Mišel (Michelle) napisao memoare. Njih dvoje su osnovali neprofitnu fondaciju i pokrenuli produkcijsku kompaniju koja je potpisala ugovor sa kućom Neftliks (Neflix) vredan nekoliko desetina miliona dolara.

Pored nagrada Emi i Gremi (Grammy) za audio verzije svojih memoara „The Audacity of Hope“ i „Dreams from My Father“, Obama, predsednik SAD od 2009. do 2017. godine, osvojio je i Nobelovu nagradu za mir.

Tu nagradu je dobio posle pobede na predsedničkim izborima u novembru 2008. godine, za „izuzetne napore jačanja medjunarodne diplomatije i saradnju medju narodima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

shares