Egzodus iz Rusije

Uncategorized

VIDEO Egzodus iz Rusije, na granicama kolone od 16 km. Pogledajte snimke satelita

VIDEO Egzodus iz Rusije, na granicama kolone od 16 km. Pogledajte snimke satelita
Foto: Google Maps
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
KURIR
GDE JE NESTAO VLADIMIR PUTIN: Nezavisni ruski mediji tvrde da je posle naredbe o mobilizaciji uradio OVO! VIDEO
Foto: Shutterstock, AP/Sergei Bobylev

SPEKULACIJE

GDE JE NESTAO VLADIMIR PUTIN: Nezavisni ruski mediji tvrde da je posle naredbe o mobilizaciji uradio OVO! VIDEO

PLANETA
  16:05h

Nakon što je proglasio delimičnu mobilizaciju, ruski predsednik Vladimir Putin nestao je iz javnog prostora, javljaju ruski nezavisni mediji.

Navodno, bilateralni susreti su unapred snimljeni, što pres-služba najavljuje u pravom trenutku kako bi se stvorio utisak da predsednik radi u kontinuitetu. Kremlj planira da objavi snimak najmanje do sledećeg četvrtka, kada bi predsednik trebalo da poseti veliki industrijski region, navodi jedan od izvora upoznat sa Putinovim rasporedom.

Drugi izvor kaže da Putin od prošle srede uveče odmara „dušom i telom” u svojoj rezidenciji na Valdaju u Novgorodskoj oblasti. Naime, pored glavne kuće službene rezidencije nalazi se banjski kompleks sa blatnim kupatilom i bazenom. U ovom delu se nalazi i hokejaški teren, gde predsednik voli da okuplja prijatelje i igra hokej, kaže jedan od izvora. On je u četvrtak i petak telefonom razgovarao sa predsednikom Turkmenistana i prestolonaslednikom Saudijske Arabije. Takođe u petak, sajt Kremlja objavio je vest o sastanku sa članovima Saveta bezbednosti.

Međutim, izvori kažu da je ovo drugo moglo biti unapred snimljeno. Ali najzanimljivije je da Putin nije došao na Z-koncert u samom centru Moskve u znak podrške „referendumima“ na okupiranim teritorijama Ukrajine. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je na pitanje zašto predsednik nije došao tamo rekao da ima posla u Kremlju. Poslednji put Putin je viđen u javnosti 21. septembra kada je posetio tehničku školu i koncert u Velikom Novgorodu. Odmah posle koncerta, prema izvorima, počela je pauza u Putinovim javnim aktivnostima, koja će trajati najmanje nedelju dana. Istovremeno, TV kanali nastavljaju da prikazuju scene sa Putinovim učešćem. Peskov je takođe negirao da se Putin odmara u svojoj rezidenciji Valdaj.

Kurir.rs/Večernji list

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *