Fosilnim gorivima je odzvonilo?

Uncategorized

Protest u Londonu zbog ulaganja u fosilna goriva

Svet 27. avg. 202119:47
Podeli:
Izvor: Anadolija/David Cliff

Članovi grupe za zaštitu životne sredine “Extinction Rebellion” nastavili su proteste u Londonu u Velikoj Britaniji, tražeći prestanak ulaganja banaka i vlade u fosilna goriva.

Stotine demonstranata okupilo su se u podne ispred Banke Engleske u znak protesta protiv vlade zbog promene sistema za bolju budućnosti planete.

Grupa bubnjara i demonstranata marširala je kroz londonski finansijski centar gde se nalaze desetine finansijskih institucija.

Dva demonstranta naslikala su znak i popela se na ulazna vrata zgrade „Standard Chartered“, a policija je formirala kordon kako bi sprečili demonstrantante da uđu u unutrašnjost. Grupa je nastavila marš do Londonskog muzeja, gde su se dva demonstranta zalepila za prozore zgrade.

Izvor : Anadolija/David Cliff

Protesti su organizovani dva meseca pre samita UN o klimi, koji se održava 31. oktobra u Velikoj Britaniji. Očekuje se da će se svetski čelnici sastati u Glazgovu „kako bi ubrzali ostvarenje ciljeva Pariskog sporazuma i Okvirne konvencije UN o klimatskim promenama“.

Policija je saopštila da je od početka protesta „Extinction Rebellion“ 23. avgusta uhapšeno više od 200 osoba, a u sličnim protestima te grupe 2019. godine je uhapšeno više od 1.600 ljudi.

Najavljeno je da će protesti trajati dve sedmice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *