Ilon Mask

Uncategorized

Mask se sastao glavnim bitkoin „rudarima“ u svrhu ekološkog osvešćivanja

BIZNIS 25. maj. 202113:51 > 16:253 komentara
Podeli:
Izvor: HANNIBAL HANSCHKE / POOL / AFP

Ilon Mask se priključio razgovoru sa vodećim bitkoin “rudarima” u svrhu poboljišanja i regulacije ekoloških neprilika koje ovaj posao sa sobom donosi. Mask je ovo potvrdio na svom Twitter nalogu.

Majkl Sejlor, osnivač i direktor kompanije MicroStrategy je rekao da je uspeo da pozove na razgovor glavne kompanije ove industrije, Blockcap, Hut 8, Marathon Digital Holdings i Riot Blockchain, u svrhu stvaranja organizacije koja bi kontrolisala standarde poslovanja i ESG standarde. Navedene kompanije nisu odmah odgovorile na njegov poziv, piše Businessinsider.

Sejlor je na svom Tviter nalogu napisao: „Rudari su se složili da naprave Udruženje bitkoin rudara u svrhu transparentnosti u korišćenju električne energije i očuvanja životne sredine“.

MicroStrategy u svom posedu ima oko 21 hiljadu bitkoina, što je u aprilu iznosilo oko dve milijarde dolara.

PROČITAJTE JOŠ:

Vrednost bitkoina je ovog meseca u naglom padu i vrlo je nestabilna nakon što je Ilon Mask izrazio zabrinutost za narušavanja kvaliteta životne sredine usled rudarenja kriptovaluta. Dodatni pad je prouzrokovalo i povlačenje mogućnosti kupovine Teslinih automobila putem bitkoina.

Kao odgovor na ovaj Sejlorov poziv, kompanija Blockcap je navela da ona koristi čistu energiju za rudarenje, naglašavajući da 56 odsto njihove električne energije dolazi bez korišćenja ugljenika. Takođe su naveli da će u budućnosti podržavati inovacije i sarađivati sa drugima na polju ekološkog osvešćivanja i ekoloških inovacija.

Direktor Marathon Digital Holdings se takođe oglasio putem svog Tviter naloga povodom ove teme i istakao će se i oni pridružiti borbi za očuvanje životne sredine.

Koliko je ovo gorući i zabrinjavajući problem pokazuje i istraživanje Univerziteta Kembridž da „rudarenje“ bitkoina na globalnom nivou troši 113 teravat sati godišnje, što predstavlja veću potrošnju nego celokupna država Holandija.

Vaš komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *