Četvrtak, veljača 02, 2023

KRIVOKAPIĆU,DALEKO IM LEPA KUĆA

Uncategorized

Đukić: Ni na slavi se gosti ne dočekuju u izlizanim farmerkama

Đukić: Ni na slavi se gosti ne dočekuju u izlizanim farmerkama 1Foto: N1

Bivši ambasador i diplomata Srećko Đukić izjavio je danas da je nepojmljivo u svetskoj diplomatiji da ministar poljoprivrede dočekuje premijera jedne suverene zemlje u izlizanim farmerkama i bez kravate.

Potpredsednik vlade i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović danas je u ime Vlade Srbije dočekao crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića, koji je po prvi put došao u zvaničnu posetu Srbiji.

U čast dolaska premijera Krivikapića, na beogradskom aerodromu je bio postavljen špalir garde Vojske Srbije, a ministar Nedimović se kao domaćin pojavio neuobičajeno obučen, bez kravate i odela u izlizanim farmerkama, što je mimo svih protokola.

„Onako kako je ministar Nedimović dočekao premijera Krivokapića, ne dočekuju se ni gosti na slavi. Nedimović se na zvaničnom dočeku premijera pojavio obučen kao odrpanko. Ministar može da dočeka premijera druge zemlje, ali mora da bude uljuđen“, rekao je Đukić agenciji Beta.

Po njegovim rečima, Krivokapić je gost srpske premijerke Ane Brnabić i ona je morala da ga zvanično dočeka.

„Ovo što se danas desilo na dočeku Zdravka Krivokapića je čin ne uvažavanja prema zvaničnom gostu i crnogorskoj državi. Odmah se pokazalo da ta poseta za Srbiju ima drugorazredni značaj i da će ta poseta biti bezrezultativna“, ocenio je Đukić.

Dodao je da s obzirom na kompleksnost odnosa između Srbije i Crne Gore, crnogorskog premijera je morala da dočeka Ana Brnabić i ona danas od toga nije mogla da ima preča posla.

„Ali očito je da Beogradu nije stalo do popravljanja odnosa s Podgoricom“, zaključio je Srećko Đukić.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

shares