Četvrtak, veljača 02, 2023

Lični stavovi

Uncategorized
Pregled dana

Koluvija svetac

Koluvija svetac 1Foto: UM

Ako ne mislite da je Koluvija nevin, ako ne slušate Azru i ne pijete espreso – ovo nije bila vaša nedelja. Ona je iznedrila Koluviju u državnog tužioca a predsednika Srbije u njegovog zamenika.

Tako reći – ozvaničen je novi stari poredak. Novi državni tužilac propisuje stare metode istine – poligraf za Nebojšu, direktora policije i treći put za policajce koji su ga hapsili. Svi se izgleda slažu, jer svi ćute.

Pa kad je tako i kad je poligraf uključen – prikačite i patrijarha. Kako je krenulo, možda Koluviji dodeli orden – ipak nema većeg hrišćanina i dobrotvora od njega.

Njegovu svetost pitati da li je čuo Azrino „krivo srastanje“? Ima stih: „I svi tvoji plaćeni nitkovi doušnici i sjecikese i svi tvoji mutavi urlatori zvučnih titula hrabro spletkare zaštićeni lopovskim kodeksom koji štiti vjernike od zaraženih“.

Mada, šta god da odgovori patrijarh je dobro cenio: kad se mora, nek se Vučela odlikuje u ovoj nedelji. Jer u njoj ćemo svariti i poruku sirotinji da je poskupljenje ulja ravno pola šoljice espresa u kafiću.

Poruku Zrenjanincima da je normalno da se kupaju u bazenu mineralne vode kad pijaću nemaju i na kraju da do dolaska Vučića nismo proizvodili čokoladu.

Pa da li je mrmot prošle nedelje zavio Srbiju u celofan?

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

  1. Ako je Palma dobio orden,zasto ne bi i Koluvija.A Porfirije?Zasto to radi,a ima tako dobre oci.

LIČNI STAVOVI

Snažna privreda važna za bezbednost 13

Snažna privreda važna za bezbednost

Svet se polako oporavlja od pandemije koronavirusa, ali istovremeno ulazi u novu eru neizvesnosti. Suočeni s novim pretnjama i izazovima, potrebno je da ponovo sagledamo geopolitičku realnost. Snaga nacionalnih ekonomija biće ključ za obezbeđivanje sigurnosti građanima.

Naslovna strana

11. oktobar 2021.

Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

shares