Marinika Tepić objavila je 1. maja na Twitteru da su

Uncategorized

Tepić: Obijen stan opozicione funkcionerke u Jagodini


Marinika Tepić nakon davanja iskaza u policiji u Jagodini, 26. april
Marinika Tepić nakon davanja iskaza u policiji u Jagodini, 26. april

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije nije se oglašavalo povodom navoda opozicione Stranke slobode i pravde da je obijen stan njihove funkcionerke u Jagodini.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić objavila je 1. maja na Twitteru da su predsednici gradskog odbora SSP u Jagodini Katarini Jokić obijena i razvaljena vrata od stana.

Iz MUP-a nisu odgovorili na pitanja Radija Slobodna Evropa (RSE) da li su obavešteni, te da li policija istražuje ovaj slučaj.

Tepić je objavi na Twitteru pozvala republičku javnu tužiteljku Zagorku Dolovac da reaguje.

SSP traži hitnu istragu

Stranka slobode i pravde zatražila je 1. maja od policije i tužilaštva da hitno otkriju izvršioce i nalogodavce.

U saopštenju te partije se navodi da njihova funkcionerka Katarina Jokić i njen sin u momentu razvaljivanja brave i vrata nisu bili u stanu.

“Napominjemo da su izvršioci prethodno skinuli i sijalice iznad ulaza u stan, kako bi prikrili identitete od komšija, iako su komšije potvrdile sve ovo policiji”, piše u saopštenju SSP-a, uz ocenu da je reč o “smišljenom i namernom zastrašivanju”.

Funkcionerka SSP iz Jagodine Katarina Jokić bila je privedena na informativni razgovor početkom aprila, zajedno sa stranačkom koleginicom Jelenom Kostić, pod optužbom da su širile paniku putem društvenih mreža.

SSP je tada saopštila da su njene članice privedene samo zato što su u video klipu, objavljenom na društvenim mrežama, tražile da se sednice Skupštine u Jagodini održavaju javno i da se građanima saopšti “na šta se troši njihov novac”.

SSP je 1. maja navela da je “indikativno i zastrašujuće” što je stan Katarine Jokić obijen u vreme kada su protiv predsednika Skupštine opštine Jagodina i lidera Jedinstvene Srbije, stranke vladajuće koalicije, Dragana Markovića Palme iznete optužbe za podvođenje maloletnica.

Marinika Tepić ispred stanice policije u Jagodini, 26. april

PROČITAJTE I OVO:

Opozicionarka izjavila policiji Jagodine: Najmanje sedam svedoka u slučaju ‘Palma’

Potpredsednica SSP-a Marinika Tepić je na konferenciji za medije 19. aprila objavila video svedočenje anonimnog bivšeg radnika hotela “Alfa” u Končarevu kod Jagodine u centralnoj Srbiji, koji je rekao da je prisustvovao podvođenju maloletnih devojaka od, kako je naveo, 15, 16 i 17 godina starosti.

Tepić je izjavila da su u hotel “Alfa”, kao i u klub i prenoćište “Tigar” u tom gradu “dovođene devojčice iz Beograda” i da je takve “žurke” organizovao Dragan Marković, a da su nekima prisustvovali i funkcioneri vladajuće Socijalističke partije Srbije.

Tepić je o tome 26. aprila dala i izjavu jagodinskoj policiji, ističući da je najmanje sedmoro osoba spremno da svedoči protiv Markovića, ukoliko im tužilaštvo obezbedi zaštitu.

Tepić: Sedam lica želi da svedoči o podvođenju maloletnica

No media source currently available

0:000:03:290:00
 Direktan link 

Dragan Marković je optužbe nazvao “najgnusnijim lažima” i 20. aprila izjavio da se samoinicijativno javio u Više tužilaštvo u Jagodini gde je zatražio “da se ispitaju svi navodi” potpredsednice Stranke slobode i pravde.

Više javno tužilaštvo u Jagodini formiralo je 20. aprila predmet povodom navoda da je Marković podvodio maloletnice.

Tri dana kasnije, 23. aprila, Apelaciono javno tužilaštvo u Kragujevcu odlučilo je da ovaj predmet izmesti iz Jagodine i za postupanje ovlasti Više javno tužilaštvo u obližnjem gradu Kraljevu.

Burne reakcije na slučaj 'Palma' u Srbiji

No media source currently available

0:000:01:390:51
 Direktan link 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *