Nasilje betonskim blokovima

Uncategorized

Nastavak radova: „Zazidani“ sa Zvezdare opet u problemu, kažu – Grad je pogrešio

VESTI 11. dec. 202119:32 > 20:3514 komentara
Podeli:

Saga u Glamočkoj ulici na Zvezdari se nastavlja…Stanovnici koji su pre skoro pet meseci bili gotovo “zazidani” ispred svojih kuća – kažu da je investiotor koji je to uradio nastavio da ih ugrožava, jer je uprkos zabrani građevinske inspekcije, nastavio sa radovima.

S druge strane, advokat koji zastupa investitora – vlasnika firme Motorino, za N1 kaže da se sve radi u skladu sa zakonom i da su za sve radove dobijene neophodne dozvole.

POVEZANE VESTI

U avgustu je investitor, gotovo preko noći, počeo da gradi zid ispred kuća stanovnika u Glamočkoj ulici. Posle pritiska javnosti, gradska građevinska inspekcija je tada izašla na teren i obustavila radove, ali pauza nije dugo trajala.

„Tehnički pregled je nastavio svoje radove, nastavio je radove na ulici i dalje je blokirana ulica u ovom donjem delu, nastavio je radove ispred objekta za koje nema građevinske dozvole, prošle godine je formirana parcela Tehničkom pregledu Motorinu, tako što je otuđen jedan deo zemljišta od površine za javne namene. U ovom slučaju je to osnovna škola, što je zakonom zabranjeno. Sve ovo što su uradili je potpuno nezakonito“, kaže Bojana Samardžić, stanovnica Glamočke ulice.

Međutim, advokat firme Motorino Nebojša Perović, kaže:

„Za sve radove koje je preduzeo i tada, a i sada, dobio je dozvole“.

N1: Od koga?

Perović: Od nadležnog državnog tela.

N1: Koje je to telo?

Perović: Opštinska uprava Zvezdara.

Iz Opštine Zvezdara na pitanja N1 i dalje ne odgovaraju. Zbog ponovnih radova, inspekcija je izašla na teren i gradilište zatvorila. Uprkos tome, i pored crvene trake – radovi su nastavljeni.

Advokat investitora Nebojša Perović kaže da je opština vlasniku Motorina izdala dozvolu za rekonstrukciju objekta i zidanje ograde u Glamočkoj ulici.

Perović: Moram da kažem da to tu nije državni put, da se ne radi o putu, da se ne radi o ulici, to je nekada bila njiva.

N1: A ko je njemu prodao taj deo koji Vi nazivate njivom?

Perović: Većinski deo parcele je bio u privatnom vlasništvu i taj čovek koji je prodao mom klijentu pojaviće se kao svedok na sudu. Manji deo parcele je bio u društvenom vlasništvu – opštinskom, tj. gradskom vlasništvu i grad je jedan manji deo parcele, možda se radi oko jedne petine cele parcele, prodao Motorinu.

„Jer je to prošle godine sve urađeno napominjem, nije bio vlasnik ulice pre toga Tehnički pregled Motorino, ulica je postojala, ulica je ucrtana u planu detaljne regulacije za Mali Mokri Lug, problem je što je vlasniku Tehničkog pregleda Motorino ovo prodato kao njiva treće klase, a nikad nije bila njiva treće klase“, ističe stanovnica Bojana Samardžić.

N1: Šta Vi mislite – ko je ovde napravio najveći problem?

Samardžić: Najveći problem i propust je Grad, ako on kaže da je to kupljeno od Grada i da imamo rešenja da je urađeno otuđenje zemljišta od Grada, najveću grešku je Grad napravio i radio van zakona i smatram da grad to treba i da ispravi.

A da će sve biti rešeno u korist građana, prvi je obećao gradonačelnik Zoran Radojičić. Za N1 je ranije rekao da se ceo slučaj ispituje i da na terenu nije bilo utvrđeno faktičko stanje.

Ovoga puta nam nije odgovorio na osnovu čega i po kom zakonu je Grad deo parcele u Glamočkoj ulici prodao privatnom investitoru.

Vaš komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *