Nemci su i za prevare svetska marka

Uncategorized

Sharing is caring!

Foto: Promo/Sono Motors

Sono Motors Sion je izgledao kao nešto najbliže serijskom automobilu koje pokreće Sunčeva energija, ali ipak je došlo do kraja razvoja ovog modela, uz otpuštanje velikog broja radnika.

Mesec dana nakon informacije o stečaju i poslednjeg poziva upomoć, kompanija Sono Motors rešila je da obustavi razvoj modela Sion. Sudeći po epilogu, prošlomesečna najava saradnje sa proizvođačem NedCar nije urodila plodom, a nije uspeo ni doslovno poziv upomoć ranije upućen obožavaocima marke.

Foto: Sono Motors

Oko 45.000 rezervacija nije bilo dovoljno da se osiguraju sredstva za razvoj i plate za gotovo 600 radnika, pa je projekat na kraju propao. Šteta, jer je na papiru izgledao odlično.

Foto: Sono Motors

Nemačka kompanija Sono Motors je svojim solarnim automobilom otvarala mogućnost drastičnog povećanja dometa uz relativno nisku cenu.

Prvih nekoliko primeraka je proizvedeno, a krenulo se u razvoj još jednog modela sa vrhunskom aerodinamikom.

Foto: Promo/Sono Motors

Sion je na kraju postao stvar prošlosti, ali ideja još uvek živi. Naime, kompanija će i dalje nuditi gotova rešenja sa solarnim modulima i njihovom primenom na vozilima. Ipak, kako prenosi Index.hr, oko 300 njihovih radnika ide na biro, a svi koji su uplatili sredstva i rezervisali automobil, novac će dobiti u ratama tokom naredne dve godine, ali uvećan za bonus.

Bonus video: Pogledajte kako jeftinije do premijum goriva i test Mercedesa T-Klasse

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *