Novaku je klopka bila spremljena u decembru?

Uncategorized

Šerif iz Doljevca zna istinu, Novaku je klopka bila spremljena u decembru

AUSTRALIJAN OPEN 16. jan. 202217:32 > 17:33
Podeli:
Foto: djokernole Instagram

Od trenutka kad sam poleteo iz Beograda za Dubai od početka do kraja aviona je bilo niz ljudi koji su nosili majice sa srpskim herojima.

OD IZVEŠTAČA NOVA.RS IZ MELBURNA

Od onih o kojima se pisalo u desetercu ili u epskoj pesmi poput cara Dušana do pravog heroja modernog doba Novaka Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ

Upravo je jedna gospođa Branka, prkosna i ponosna, odlučila da u Australiju, čiji pasoš poseduje, otputuje u majici s likom najboljeg tenisera današnjice.

Tu fotografiju ste verovatno odmah i primetili, baš kao što su primetili i svi koji su kretali za Dubai.

I ispričala je ova gospođa mnogo zanimljivih detalja, objasnila nam je da srpska zajednica u Australiji ipak nije tako organizovana koliko se nama čini u otadžbini.

Branka navijačica Novaka Đokovića
Branka navijačica Novaka Đokovića; Foto: Nova.rs

Objasnila je i da se nada, da će Novaka još jednom gledati u finalu jer ga je već nekoliko puta gledala upravo u Melburnu u kom živi i radi, ali tada nije znala šta mu sprema Federalni sud.

Podelila je sa nama i utisak srpske zajednice zbog čega se zapravo ovo radi Novaku.

Da je kojim slučajem Srbin stigao do jubilarne 10. titule u Australiji “srećni grend slem” morao  bi da uradi dve stvari.

Da nazove jednu arenu po njemu, preko čega bi možda i prošli, ali i da mu  podigne spomenik. Sećate se kako je Nadal otkrio svoj spomenik na Rolan Garosu gde je stigao do 13 titula?

E, upravo tako bi mogao da “završi” i Novak u bronzi, metalu ili bilo kojoj drugoj varijanti od materijala koji se reciklira u skladu sa aktuelnim pokretima u svetu.

I dok je Novak čekao “izlivanje”, Australijanci su se pobrinuli da urade sve što je moguće da se to ne dogodi.

Jednu od tih tajni otkrio je šerif iz Australije, inače poreklom iz Doljevca. On je pojasnio našim ljudima u Australiji da je gledajući dokumentaciju zapazio da su granične snage ovo brižljivo pripremale od sredine decembra…

Dakle ona zaseda 5. januara nije bila slučajna, nije bila dirigovana preko noći, već je scenario bio unapred pripremljen, u slučaju da Novak zaista dođe.

I da je Novak zaista više od sportiste iz Srbije, već i pravi sinonim otpora, borca, ali i čoveka koji predstavlja sve Srbe u dijaspori, pogotovo one u Australiji svedoče reči ove dame.

“Novak predstavlja sve nas, Novak je naš”, rekla je uz poruku da je tužna i razočarana zbog svega što rade Đokoviću.

Pomalo je brinula zbog presude, sada je očigledmo s razlogom, jer su se odjednom u priču uključili antivakseri što je smatrala da može samo da naškodi imidžu Srbina.

Hteli smo da se rastanemo u melburnu uz opasku da se vidimo na finalu Australijan opena dok Novak, ali su nas vesti brzo demantovale i pokvarile nam planove.

“Uf, nadam se da će biti u finale, evo i sad sam se naježila”, rekla je, o onda je dobila signal na telefonu i saznala šokantne vesti.

Novak neće igrati u Melburnu ove godine.

Ko zna da li će ikada više.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *