Pljušte ostavke

Uncategorized

Edita Stokić podnela ostavku na funkciju direktorke Kliničkog centra Vojvodine

VESTI 08. dec. 202120:48 > 20:587 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Edita Stokić podnela je ostavku na funkciju vršioca dužnosti direktora Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine. Navela je da ostavku podnosi iz ličnih razloga.

Stokić je ostavku podnela i Pokrajinskoj vladi kao organu AP Vojvodine koji ju je imenovao na funkciju, ali i Skupštini AP Vojvodine, imajući u vidu skupštinsku odluku o prenošenju osnivačkih prava nad Kliničkim centrom.

POVEZANE VESTI:

Podsetimo, pokrajinski premijer Igor Mirović upravo je zbog te odluke kritikovao Skupštinu Vojvodine, navodeći da je ona nezakonita i nestatutarna.

Mirović je optužio poslanike da su takvu odluku doneli sa neskrivenim ciljem da se izvrši pritisak na upravu UKCV da sakrije nezakonitosti uočene u radu Klinike za infektivne bolesti, koja je primala kovid pacijente i nakon otvaranja nove bolnice na Mišeluku.

U javnost su istovremeno procurile informacije da su smenjene načelnica infektivne klinike, koja je navodno upravljala tajnom kovid zonoma, ali i direktorka UKCV Edita Stokić.

Iz UKCV-a je za N1 juče rečeno da je dr Stokić operisana i da je zbog zdravstvenih razloga na bolovanju do daljeg.

Prema nezvaničnim informacijama medija, iza svega stoji sukob dve struje u SNS-u – većinske koja je uz gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i one koja je uz premijera Mirkovića.

Vaš komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *