Subota, siječanj 28, 2023

Potresne reči Katarine iz Valjeva

Uncategorized

Potresne reči Katarine iz Valjeva: Išla sam u solarijum i htela da pocrnim – a sada su mi izvadili organe da bi mi spasli glavu!

Katarina ČočovićFOTO: COCOVIC_KATARINA / INSTAGRAM

Odlazak u solarijum, već decenijama unazad pomaže devojkama da izgledaju lepše i atraktivnije, međutim, ono o čemu se malo piše, jeste činjenica da taj tretman u dobroj meri može da izazove velike zdravstvene probleme.

Koliko to može opasno da bude, najbolje govori primer devojke iz Valjeva, Katarine Čočović, supruge i majke dvojice dečaka, koja danas ima 35 godine, od čega se od malignog melanoma leči već šest godina. U emotivnoj objavi na Instagramu, ona je kroz svoj lični primer, upozorila sve devojke šta konstantni odlazak u solarijum donosi za sobom.

Uz njenu dozvolu, objavu vam prenosim u celosti;

Zbog svojevremeno lične čežnje za preplanulim tenom, omogućila sam sebi tretmane:

1. neznani broj hirurških operacija uz odstranjivanje pojedinih organa.

2. doživotnu terapiju jednom mesečno na IORS-u Beograd.

3. status invalidskog penzionera u svojoj tridesetidrugoj godini života.

4. sprovođenje tri puta GAMA noža.

5. tronedeljnjni svakodnevni odlazak na X nož.

Zapravo sam odlazeći u solarijum i izlagajući se štetnim UV zracima ( period od 11h-16h ) obezbedila sebi 6 godina ful “aranžman” zvani MALIGNI MELANOM (IV faza)

Ukoliko vam je primamljiv ovaj aranžman izvolite u solarijum, ali ja danas da mogu avansno bih odabrala “aranžman” BEO TEN i DEBELI HLAD, ali sam zakasnila za FRST MINUT ponudu.

1) SOLARIJUM

2) sunčanje kad je UV indeks “, napisala je ona na kraju svoje objave.

Šta je maligni melanom?

Maligni melanom jedan je od najmalignijih tumora kože. Nalazi se na drugome mestu po malignosti. Na prvome mestu je Merkel cell karcinom, izrazito redak tumor, čija je stopa izlečenja 30 posto. Na trećem i četvrtome mestu su bazocelularni i planocelularni karcinomi, čija je izlečivost praktično 100 posto, pod uslovom da su benigni.

Uzrok nastanka nije razjašnjen. UV zračenje direktno uzrokuje dobijanje melanoma. Osnovni izvor UV zračenja je Sunce, ali to su i lampe za kvarcovanje. Zatim se navode i hormoni, traume, postojanje mladeža, rasne i genetske osobine, hemijski faktori, jonizujuća zračenja

Rizik za dobijanje melanoma je visok u sledećim slučajevima: bela put, lako dobijanje pega posle sunčanja, svetle oči i kosa, veliki broj mladeža, mladeži neobičnog izgleda, karcinom kože u porodici, opekotine od Sunca u detinjstvu, puno vremena na Suncu bez zaštite.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

shares