Provokacije

Uncategorized

“To je čin provokacije Srbije”

Priština — Objave na Instagramu i pisanje beogradskih medija da se srpska zastava zavijorila na Košarama izazvali su burne reakcije i oprečne informacije u Prištini.

IZVOR: TANJUG, KOSOVO ONLINE 

Ilustracija: Deposit photos/albasu
Ilustracija: Deposit photos/albasu

Kako prenosi Kosovo onlajn, mladić za kojeg je navedeno da je okačio zastavu napisao je da je nije tamo ostavio. “Nisam je ostavio, nisam dozvolio da rade sa njom šta žele posle, ali sam poneo jednu njihovu veliku”, naveo je on na društvenim mrežama.

Na fotografiji koja je objavljena na Instagram stranici posvećenoj junacima sa Košara, vidi se srpska trobojka koja se na ruševini karaule vijori među mnogim albanskim zastavama koje su poderane.

“Svaka čast našem pratiocu koji je na karauli istakao njenu pravu zastavu”, piše u objavi ispod fotografije, a mediji navode da je trobojka postavljena povodom 22. godišnjice od završetka bitke na Košarama.

Kosovska policija je dematovala vest koju je, kako prenosi prištinska ”Gazeta ekspres”, objavio list “Blic” da je zastava postavljena na osmatračnicu na Košarama i nazvala je lažnom vešću.

Portparol kosovske policije Daut Hodža rekao je za ”Gazetu ekspres” da nadležene jedinice kontrolišu to područje.

Oglasila se i organizacija ratnih veterana takozvane Oslobodilačke vojske Kosova u Peći, koja je navodno postavljanje srpske zastave u osmatračnicu na Košarama nazvala “činom provokacije Srbije” i zatražila od vlade u Prištini i bezbednosnih struktura da preduzmu hitne mere i kazne odgovorne za taj čin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *