Prvi izazivač Bajdenu

Uncategorized

Sharing is caring!

Merijen Vilijamson prvi izazivač Bajdenu iz redova njegove stranke u trci za predsednika SAD

Beta

Merijen Vilijamson je 2020. godine već učestvovala na stranačkim, tzv primarnim izborima na kojima se bira stranački kandidat za predsednika SAD. Tada je pobednik bio Bajden, koji još nije zvanično objavio da će tražiti reizbor, ali se to naveliko očekuje.

Kampanja Merijen Vijemson počela je u subotu na jednom događaju u Vašingtonu, a na Fejsbuku je, ne pominjući bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa (Donald Trump), ukazala na to da je njegova nekonvencionalna pobeda na predsedničkim izborima 2016. godine pokazala da je „čudno“ da (sada) iko može pomisliti da zna ko može pobediti“ na tim izborima.

„Ne ulazim u sve ovo ponovo samo da ubacim svoj glas u raspravu“, napisala je ona. „Ulazim u trku za predsednika kako bih doprinala da se ovo nenormalno poglavlje naše istorije privede kraju i da se krene u novi početak“.

Vilijamson (70) rekla je da ima nameru da poseti savezne države u kojima će se najpre održati primarni izbori za demokratskog predsedničkog kandidata. Ona je za sada jedini Demokrata koji se prijavio. Bajdenova kandidatura se, prema rečima njegovim saradnika, očekuje u aprilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

shares