Subota, siječanj 28, 2023

Sramota

Uncategorized
Delegacija Narodne stranke se odazvala pozivu predsednika da odmere snage

Jeremić i Vučić na ivici incidenta u Predsedništvu

Jeremić i Vučić na ivici incidenta u Predsedništvu 1Aleksandar Vučić i Vuk Jeremić, foto Nova.rs

U zgradi Predsedništva umalo nije došlo do incidenta kada je delegacija Narodne stranke zatražila prijem kod predsednika Aleksandra Vučića koji ih je juče pozvao da odmere snagu sa njim.

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić i članovi predsedništva Miroslav Aleksić, Vladimir Gajić i Borislav Novaković odazvali su se pozivu predsednika Srbije Aleksandra i poručili mu da ga se ne boje, tražeći razgovor pred kamerama.

Nakon što su izašli iz Predsedništva, Jeremić je opisao šta se dešavalo u zgradi.

„Vučić je sišao, sa četvoricom ili petoricom iz obezebeđenja i počeo da se trese i dere i unosi u lice. Drao se ‘Ajde, bij me’. Oko njega je bilo obezbeđenje. Pitao sam ga gde hoće. Ali nije smeo da izađe napolje. Psovao je i vređao, vikao i pretio Aleksiću. Meni je rekao ‘lopužo’. Ja sam njemu ‘izdajniče’. Pitao sam ga da li sme to da kaže na RTS i pred kamerama. On je rekao da ne sme“, opisao je Jeremić.

Prema njegovim rečima, pošto je Vučić pozvao na tuču, oni su se odazvali i pokazali da ga se ne boje.

Mi smo se pojavil da ga pitamo da li je normalno da zove političke protivnike da ih bije“, naveo je Jeremić u obraćanju za medije, što je prenela Fejsbuk stranica Narodne stranke.

Potpredsednik NS Miroslav Aleksić je rekao da je na osnovu stanja u kojem je video predsednika, koji je zajapuren strčao sa stepenica i počeo da se unosi u lice, jako zabrinut.

– Očekivali smo da će moći sa nama da civilizovano da razgovara. Neverovatnim rečnikom nam se obratio. Pitao sam ga zašto ne smete sa mnom u duel oko Jovanjice i da odgovarate na pitanja na poligrafu koje bih ja postavljao. On se okrenuo i pobegao. Nevrerovatno. Građani treba da budu zabrinuti ko vodi zemlju – zaključio je Aleksić.

Vladimir Gajić, član Predsedništva NS je naveo da su se ljudi iz protkola, za razliku od predsednika, ponašali u skladu sa dostojanstvom kuće u kojoj su.

– Ako mi verujete na reč, niko mu od nas nijednu reč nije uputio. Niko mu nije uzvratio na uvrde. Vuk je bio oštar. Tražli smo normalno da nas pozove na razgovor. U Srbiji očigledno do razgovora vlasti i opozicije neće doći nikad. Predsednik Vučić će braniti svoju poziciju na svaki način koji ima. To treba da brine građane – zaključio je Gajić.

Dok je potpredsednik NS Borislav Novaković naveo da je predsednik emotivno neuravnotežena ličnost.

– Pitao sam ga zašto Novim Sadom upravlja Andrej Vučić i zašto se njedan bitnan politički proces ne odvija bez njegovog znanja i saglasnosti. Šta radi Zvonko Veselinović, koji orkestrira novosadskom kriminalnom scenom, Marko Bosanac Boske, Slobodan Milutinović Snajper. Svi kriminalci su uključeni u upravljanje gradom i skupljanje glasova – kazao je Novaković.

Prema njegovim rečima, Vučić je skretao pogled i nije odgovarao.

Podsetimo, Vučić je juče povodom najava iz Narodne stranke da će se prema pripadnicima SNS, nakon njihovog odlaska sa vlasti sprovesti „politički revanšizam“, rekao da će se, ako zakažu kada i gde, on odazvati i doći „sam protiv petorice“ iz rukovodstva Narodne stranke, koji pozivaju na „linč“.

– Evo ja ih molim, kompletno rukovodstvo te stranke, pošto su mnogo snažni, nemojte druge, na mene jednog vas petorica se skupite. Ovaj crnogorski nacionalista, sledbenik Sekule Drljevića, Borivoje Borović, onaj iz Trstenika, pa onaj Gajić, Vuk Jeremić i Bora Novaković. Evo vas petorica mene ličnujte, nemojte nekog drugog, da vidim kako ćete vas petorica zajedno to da uradite. Nemojte druge, što da gonite ove nedužne, obične ljude. Vas petorica dođite – poručivao im je Vučić.

Do objavljivanja ovog teksta nismo dobili ni potvrdu ni demanti ovih dešavanja u Predsedništvu od preslužbe predsednika.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

  1. Ocekujem brzu reakciju jedinih objektivnih vesnika da nam objasne kako je na naseg dragog precednika ponovo pokusan atentat, a on se vestinom jegulje izmigoljio iz opasnosti i vec srlja dalje u nove horizonte beskonacne fantastike, gde su zidovi od cokolade a prozori od marmelade…

  2. Pa sto niste snimali tako nesto ja ne verujem. Imali ste zicer kako to se ulazi tamo a niko nema ni kameru da zabelezi sta se desilo. Ovako ce samo on ispasti pobednik a vama niko nece da veruje samo na vase reci. Eto toliko

  3. Vucic je rekao da vas petorica dodje a ne 4 a vi to niste ispostovali,i zato se mec odlaze do daljnjeg.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

shares