Četvrtak, veljača 02, 2023

Srbija, životna sredina i Rio Tinto

Uncategorized

VESTI

Srbija, životna sredina i Rio Tinto: Eko protest u Beogradu – do Božića obelodaniti ugovore ili slede nove blokade

Srbija, životna sredina i Rio Tinto: Eko protest u Beogradu – do Božića obelodaniti ugovore ili slede nove blokade

Više stotina ljudi protestovalo je četvrtu subotu zaredom u…
Predsednik Crne Gore čestitao 19.decembar- Dan Glavnog grada

Đukanović: Podgorica simbol napretka

Đukanović: Podgorica simbol napretka 1Foto Predsjednik.me

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 19. decembra – Dana Glavnog grada, gradonačelniku Ivanu Vukoviću, predsedniku Skupštine Đorđu Suhihu, odbornicima, građanima Podgorice i svim učesnicima svečane sednice, uz najsrdačnije čestitke i najbolje želje za dalji uspešan rad.

“Praznik je prilika da još jednom podsjetimo na herojska vremena i herojska djela generacije koja je izvojevala pobjedu nad fašizmom, jednu od najslavnijih u mozaiku istorijskih crnogorskih pobjeda”, istakao je Đukanović.

Prema negovim rečima, obnova Podgorice sravnjene sa zemljom u ratnom vihoru simbol je veličine i nepobedivosti te ideje za koju svoje živote nijesu žalili Crnogorci i Crnogorke, boreći se rame uz rame s drugim jugoslovenskim narodima za oslobođenje zemlje.

“To je pobjeda koja je utrla i put za obnovu državnosti prije deceniju i po, za izgradnju moderne građanske, multietničke Crne Gore, uvažene članice NATO i regionalnog lidera na putu za članstvo u EU. Podgorica je danas simbol napretka i sidro stabilnosti te nove Crne Gore, u vremenu brojnih zdravstvenih, političkih, socio-ekonomskih i bezbjednosnih izazova s kojima smo suočeni”, naglasio je Đukanović.

Zahvaljujući odgovornosti žitelja, i agilnoj loklanoj upravi, smatra Đukanović, Podgorica svakim danom sve vidljivije pokazuje svoje evropsko lice, izrastajući u moderni urbanistički, kulturni, ekonomski i obrazovni centar otvoren za sve dobronamjerne ljude i nove ideje, kao putokaz izvjesnije i bogatije evropske budućnosti za sve naše građane.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

shares