Tajland i proizvodnja automobila

Uncategorized

Тajланд – упориште светских компанија, производи више аутомобила од Италије и Велике Британије

Будистичка краљевина Тајланд у свету је позната по туризму и важи за земљу у развоју у којој има пуно сиромашних. Та држава, међутим, има врло просперитетну економију и снажну индустријску базу о којој се мало зна у Европи. Тајланд, на пример, производи више аутомобила од Италије и Велике Британије.

Краљевина Тајланд, упркос војној диктататури и бројним протестима последњих година, наставља да привлачи огромно интересовање најбољих страних компанија.

Tajланд - упориште светских компанија

Tajланд – упориште светских компанија

Престоница Бангкок тако је, на пример, регионално седиште највећег светског произвођача аутомобила “Тојоте”, која одатле води пословање не само у чланицама организације земаља југоисточне Азије АСЕАН, већ и у државама јужне Азије – Индије, Пакистана и Бангладеша.

“Тојота” из Бангкока, заправо, покрива чак 20 земаља у којима је последњих година продавала преко милион возила, што је десетина укупне продаје тог јапанског гиганта у свету.

У редовним суловима у азијској краљевини која је у свету позната по туризму годишње се произведе близу два милиона возила, по чему је та земља од 70 милиона становника не само регионални лидер, већ и један од највећих светских произвођача.

Наиме, пре короне Тајланд је имао највећу аутомобилску индустрију у југоисточној Азији и 12. по обиму у свету, те годишње с производних линија избацивао више четвороточкаша од Италије, Велике Британије или Турске. Од 1,98 милиона возила произведених у земљи 2017. преко милион је било извезено.

У Тајланду су присутне све највеће светске компаније: од немачких “БМВ” и “Мерцедеса-Бенца”, преко америчких “Џенерал Моторса” и “Форда”, до јапанских произвођача “Тојота”, “Хонда”, “Мазда”, “Мицубиши” и других. Земља производи или је производила делове и за потребе јужнокорејских, кинеских и аустралијских компанија.

Интересантно је да је аутомобилска индустрија друга највећа извозна грана у Тајланду, јер врх заузима продаја компјутера и компоненти за те машине.

У конкуренцији Сингапура, Тајланд за регионално седиште својих операција су узели и велике светске компаније из области телекомуникација, производње хране и енергетике, као што су “Хуавеј”, “Несле” или “Ексон-Мобил”.

Привлачност будистичке краљевине

Тајланд је страним компанијама привлачан не само због економских фактора као што су стимулативни пакети владе, јефтина радна снаге, велика популација (односно, тржиште) и централни географски положај у југоисточној Азији, већ и због доброг квалитета живота и удобности – престоница Бангкок има одличну мрежу банака, тржне центре и квалитетне клинике познате по међународном медицинском туризму, док земља у целини обилује културним атракцијама и великим природним лепотама.

Историјски гледано, Тајланд је остварио предност у односу на околне земље захваљујући томе што је у годинама после Другог светског рата избегао крваве грађанске и друге ратове, за разлику од суседног Вијетнама и Камбоџе, те као тврђава капитализма у региону релативно рано привукао јапанске и америчке инвестиције.

Поред поменуте две земље, велико разарање је доживео и суседни Лаос, који су током рата у Вијетнаму Американци годинама жестоко бомбардовали јер су у њему уточиште тражили северновијетнамски борци. Он је по завршетку тог сукоба, слично Вијетнаму, и сам постао комунистичка земља.

Јапанска “Тојота” прави око петину свих возила која се произведу у Тајланду, где раде буквално сви јапански ауто произвођачи, укључујући ту и оне мање као што су “Исузу” и “Субару”. То није случајно, јер је спољни фактор који је знатно допринуо развоју тајландске аутомобилске индустрије управо тзв. “Плаза договор” из 1985. године, када је на тражење Вашингтона оборена вредност америчког долара у односу на друге важне светске валуте, као што су јапански јен и немачка марка.

Пошто се услед тога вредност јапанске валуте изненада удвостручила, компаније из Земље излазећег сунца су схватиле да сада имају пуно новца за улагање у иностранство, као и да су трошкови пословања у самом Јапану одједном постали знатно већи. То је довело до масовног измештања јапанске производње у иностранство крајем осамдесетих и почетком деведесетих, а значајан део те миграције је упио Тајланд.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *