Ukrajinski dronovi stigli do Moskve ?

Uncategorized

Sharing is caring!

Ukrajinski dronovi stigli na 100 kilometara od Moskve

SVET 28. feb 202313:34
Reuters/ Gleb Garanic

Jedan dron se srušio u selu u regionu Moskve, rekao je lokalni guverner precizirajući da je naprava verovatno ciljala civilnu infrastrukturu. Ruske vlasti su danas javile o više srušenih ukrajinskih dronova na teritoriji Rusije.

„Nema žrtava ni razaranja na tlu“, rekao je guverner Andrej Vorbojov preko Telegrama navodeći da se dron srušio blizu mesta Gubacovo, na oko 100 kilometara jugoistočno od Moskve.

PROČITAJTE JOŠ:

Moskva je saopštila da je tokom noći oborila dva ukrajinska drona koja su ciljala civilnu infranstrukturu na jugu Rusije.

„Kijevski režim je pokušao da napadne sa dva drona lokacije civilne infrastrukture u regionu Krasnodar i u Republici Adigeji“, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je dodalo da su dva drona „neutralizovana“ i da nije naneta šteta.

Ovo je objavljeno pošto su vlasti druge ruske oblasti, Brijansk, koja se graniči sa Ukrajinom već jutros objavili da je oboren jedan ukrajinski dron, i da u incidentu nije bilo ni žrtava ni šetete.

Pored toga krhotine tri drona pronađene su noćas u ulicama stambenih četvrti Belgoroda, glavnog grada istoimenog regiona, koji se takođe graniči sa Ukrajinom rekao je regionalni guverner Vjačeslav Gladkov.

Od početka ruske ofanzive na Ukrajinu, ruske oblasti koji se graniče sa tom zemljom bile su više puta na meti udara, uglavnom dronova, često i smrtonosnih, koje Moskva pripisuje ukrajinskoj vojsci.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *