Zrenjanin je 17 godina bez vode

Uncategorized

Ćuta poziva na protest: Zrenjanin je 17 godina bez vode, ostaće i bez vazduha

Podeli:
Ekoloski protest Ustanak za opstanakAleksandar Jovanović Ćuta Ekološki protest Ustanak za opstanak Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Protest u kom se zahteva da stanovnici Zrenjanina, nakon 17 godina dobiju čistu pijaću vodu i da se zaustavi izgradnja fabrike guma Linglong koja preti da u ovom gradu zagadi vazduh, biće održan u subotu, 2. oktobra, na dan oslobođenja Zrenjanina, ispred Osnovnog suda u Zrenjaninu. Aktivista pokreta “Odbranimo reke stare planine” Aleksandar Jovanović Ćuta kaže za Nova.rs da je u pitanju nastavak “ekološkog ustanka” koji neće stati.

Među govoricima u Zrenjaninu trebalo bi da se nađu aktivisti iz Zrenjanina i Perleza, naučna savetnica sa Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju dr Dragana Đorđević, akademik Nenad Kostić, predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta.

Povezane vesti:

“Nadležni treba da odgovore šta je sa fabrikom vode u Zrenjaninu, zašto to ne radi. Kad je u pitanju Linglong, da kažu gde su papiri, šta je sa Studijom uticaja na životnu sredinu koja je rascepkana na nekoliko segmenta da bi se skrenula pažnja sa toga koliko će zlo da se desi kad 50.000 guma neko počne da proizvodi”, kaže Ćuta i naglašava:

“Grad koji ima 100.000 stanovnika i koji nema vodu gotovo dve decenije sada treba da ostane i bez vazduha”.

Kaže da nakon protesta “Ustanak za opstanak” koji je 11. septembra održan u Beogradu, nije bilo ni jedne rekcije nadležnih.

“To je bilo i očekivano, ali mi ćemo nastaviti sa protestima. Nakon Zrenjanina idemo u Vrnjačku Banju, nakon čega nastavljamo dalje sa protestima u drugim mestima po Srbiji u kojima se sprovodi kontinuirani zločin nad prirodom. Biće nas svuda”, poručuje.

BONUS VIDEO

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Vaš komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *