Ceca Bojković na tribini ProGlasa

  • Post category:UDARNE VESTI

Ceca Bojković na tribini ProGlasa: Što više glasova na izborima, to je manja mogućnost za manipulaciju

IZBORI 2023 23. nov 202319:16 0 komentara
„ProGlas“

Peta po redu tribina inicijative ProGlas održana je u Sremskoj Mitrovici, a o buđenju društvene svesti i važnosti izlaska na glasanje govorili su glumica Svetlana Ceca Bojković, dr Vladica Cvetković, redovni član SANU, kao i Pavle Cicvarić ispred Studenata protiv nasilja i Vuk Cvetković ispred udruženja srednjoškolaca „I mi se pitamo“, saopštili su organizatori.

„Svi imamo osećaj – i taj osećaj nas ne vara – da živimo u privatnoj državi. Otetoj državi. Vladaju pravila koja je grupa na vlasti uspostavila između sebe, dok se narod ništa ne pita. Sistem je uništen i sve je doterano do duvara“, rekla je Svetlana Bojković.

„Što bude veći broj glasova na izborima, mogućnost za manipulaciju će biti manja. Zato vas molimo da nam pomognete da se ProGlas što više raširi, da zajedno dođemo do svih nezainteresovanih ili ucenjenih građana“, dodala je ona.

„Mi smo se okupili kao društvo, kao vršnjaci, koji su osetili građansku dužnost da motivišu druge vršnjake da se probude. Da ih motivišu da sagledaju sistem u kom žive. Da ih motivišu da pogledaju u kakvu školu idu. Da ih motivišu da vide kako profesori oko njih žive“, poručio je Vuk Cvetković.

„Želimo da motivišemo ljude da izađu na glasanje i da pokažemo da građani nisu pasivna masa kojom može da se manipuliše i upravlja, već da ćemo reagovati na svaku nepravdu koja postoji u ovom društvu“, rekao je Pavle Cicvarić.

Pre tribine, pokretači i potpisnici inicijative pružili su podršku protestu „Sindikat protiv nasilja“ ispred gimnazije u Sremskim Karlovcima, a okupljenima se obratio i prof. dr Vladica Cvetković.

„Niko ne protestuje ako nije prvo pokušao da razgovara, a ovde nema sa kim da se razgovara. Niko ne protestuje bez razloga. Zato sam danas govorio u Sremskim Karlovcima i dao sam im punu podršku. Naše osnovno i srednje obrazovanje se ne urušava samo zbog toga što nastavnici imaju entuzijazam“, poručio je Cvetković.

Posle uspešnih i izuzetno posećenih tribina u Zrenjaninu, Pančevu, Gornjem Milanovcu, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici, ProGlas će nastaviti da širi Srbijom. Naredna tribina biće održana u Požegi, u subotu od 18 časova.

Iza inicijative ProGlas stali su Ljubomir Simović, prof. dr Vladimir Kostić, prof. dr Ivanka Popović, Miodrag Majić, prof. dr Miodrag Jovanović, Dragan Bjelogrlić, prof. dr Vladica Cvetković, Svetlana Bojković, Gojko Božović, Srdan Golubović, Biljana Stepanović, prof. dr Filip Ejdus, prof. dr Tamara Džamonja Ignjatović, i Petar Peca Popović.

Inicijativu je do sada potpisalo više od 140.000 građana, među kojima i nekoliko desetina javnih ličnosti. Svako može potpisati inicijativu na ovom linku.

KOMENTARI (13)

Vidi sve komentare