Crna Gora na raskrsnici ?

Uncategorized

Sharing is caring!

Filipović: Građani Crne Gore neka odluče hoće li proevropske lidere ili Vučićeve poslušnike

Đukanović je konačno riješio da presječe agoniju koja nam se dešava od 2020. od kada parlamentarna većina ne može da skrpi iole funkcionalnu vladu, komentariše za Danas Ljubo Filipović, izvršni koordinator Građane inicijative “21.maj”, odluku predsednika Crne Gore da podnese predlog predsednici Skupštine Danijeli Đurović za skraćenje mandata 27. saziva Skupštine Crne Gore.

Podsetimo, Đukanović je danas odbio predlog da se mandat za sastav Vlade poveri Miodragu Lekiću jer se za to, naveo je, nisu „stekli uslovi budući da je javnost od strane pojedinih predstavnika partija koji su učestvovali u konstituisanju tog predloga obaveštena da je on dobio samo verbalnu podršku, i da potpise podrške nisu dali poslanici URA, SNP i CIVIS“.

Filipović podržava prevremene parlamentarne izbore kao najbolje rešenje.

“Vrijeme je da se mandat vrati građanima da, nakon iskustva sa ovim neozbiljnim ljudima, iskoriste svoje pasivno i aktivno biračko pravo, i da ili kandiduju nove ponude na izborima ili bar da glasaju one koji će ih stabilno voditi ka EU”.

Ili to, ili neka biraju opet iste “Vučićeve poslušnike poput Abazovića i Mandića da sigurno ostanu sa Srbijom i njenim dubiozama i problemima i vječnom zaostajanju”, zaključuje naš sagovornik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

shares