Danas nas očekuje hladnije vreme

Uncategorized

Sharing is caring!

Danas nas očekuje hladnije vreme, a u pojedinim delovima zemlje moguće je i formiranje snežnog pokrivača.

sneg-beograd-zima-stefan-stojanović- (4).jpeg IZVOR: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

Danas nas očekuje hladnije vreme sa susnežicom i snegom u nižim predelima, pre svega zapadne, centralne i južne Srbije uz formiranje manjeg snežnog pokrivača od dva do 10 centimetara. Na severu Vojvodine suvo uz razvedravanje sredinom dana. Na planinama jači sneg uz dalje povećanje visine snega koji će do srede ujutru na Zlatiboru biti od 40 do 50 centimetara, a na Kopaoniku ukupna visina snega do srede biće od 60 do 80 centimetara.

Vetar umeren severni i severozapadni. Pritisak ujutru ispod, a krajem dana oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od -1°C do 2°C, a maksimalna od 1°C do 5°C koliko se očekuje u Negotinu. Uveče na severu suvo, a u ostalim predelima susnežica i sneg. Temperatura u 22h od 0°C do 3

U Beogradu hladnije sa susnežicom i vlažnim snegom u prvom delu dana koji će se topiti na tlu. Popodne i uveče suvo. Vetar umeren severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura 1°C, a maksimalna do 3°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 0°C.

U Nišu hladnije sa susnežicom i snegom. Vetar umeren severni i severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 0°C, a maksimalna do 2°C.

U užičkom regionu hladnije sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača od 5 do 10 centimetara. Na planinama jači sneg uz dalje povećanje visine snega koja će do srede ujutru na Zlatiboru biti od 40 do 50 centimetara. Vetar umeren severni i severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od -1°C do 0°C, a maksimalna od 0°C do 2°C. Na Zlatiboru i Tari oblačno sa snegom i najviše -3°C.

U Novom Sadu hladnije sa susnežicom i snegom ujutru, a ostali deo dana suvo uz delimično razvedravanje popodne. Vetar umeren severni i severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura 0°C, a maksimalna do 3°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko -1°C.

U Subotici hladno i suvo uz razvedravanje sredinom dana. Vetar umeren do pojačan severni i severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura 0°C, a maksimalna do 3°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko -1°C.

VREME NAREDNIH DANA

U sredu ujutru mraz i ponegde magla, a tokom dana sunčani intervali uz manji porast temperature u odnosu na utorak. Samo će u toku jutra na istoku i u centralnim predelima biti oblačno. Vetar slab severni i severozapadni, a popodne u skretanju na jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od -6°C do 1°C u Negotinu, a maksimalna od 0°C u maglovitom Užicu do 5°C u zapadnim i centralnim predelima.

U četvrtak malo toplije uz naoblačenje sa kišom. U pomoravlju i podunavlju će duvati jaka košava ujutru tj. jugoistočni vetar, a popodne u slabljenju. U ostalim krajevima slab do umeren istočni ili južni. U petak oblaci odlaze na istok, a u subotu novo naoblačenje sa kišom.

(MONDO)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *