Dnevne novine “NOVA”

Uncategorized

Sharing is caring!

Poštovani čitaoci, pobedili smo!

DRUŠTVO 27. jun. 202110:25 > 10:40277 komentara
Podeli:
Novine NovaVeselin Simonović i Stojan Drčelić Novine Nova Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Novine „Nova”, posle četvoromesečne borbe sa opstrukcijama, stižu na kioske u sredu 30. juna ove godine. Nije nas pokolebalo odbijanje praktično svih štamparija u Srbiji, koje su mimo ekonomske logike iskazale potpunu nezainteresovanost da štampaju novi list, bez obzira na to što su sve do jedne imale i kapacitet i što im je za ovaj posao nuđeno i više od tržišne cene.

Strah od reakcije režima nadjačao je tržišne razloge. Borili smo se sa odbijanjem i ignorancijom i ovaj list štampamo u uslovima nezabeleženim u novijoj istoriji srpskog novinarstva.

Svejedno, istrajali smo!

Novine „Nova“ štampaće se u Hrvatskoj, u Osijeku, odakle će biti distribuirane širom Srbije. Po ceni od 29 dinara izlaziće šest puta nedeljno, od ponedeljka do subote, na 32 strane.

Zbog činjenice da se štampamo u inostranstvu, novine „Nova“ moraće da se završavaju u izuzetno nepovoljnim rokovima za jedan dnevni list, ali redakcija će učiniti sve da to ograničenje prevaziđe kvalitetnim sadržajem, profesionalnim odnosom prema temama i sagovornicima i poštovanjem prema vama, dragi čitaoci.

Držaćemo se najviših novinarskih standarda, analiziraćemo sve relevantne činjenice i ustupati prostor struci, nauci i onim učesnicima javnog života koji propagiraju toleranciju, evropske vrednosti i koji Srbiju u budućnosti vide u redu uređenih, stabilnih demokratija.

Stranice naših novina biće trajno otvorene za drugačije mišljenje, ali ćemo uskratiti prostor primitivizmu i demagozima. Nećemo povlađivati epigonima mržnje i onima koji od naše zemlje prave ekonomsku i pravnu pustoš. Svi zajedno zaslužujemo bolju Srbiju.

Uzeli smo fenjer u ruke i krenuli kroz medijski mrak.

Pratite nas.

Stojan Drčelić, glavni i odgovorni urednik
Veselin Simonović, direktor

Vaš komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *