Ekspanzija proizvodnje punjača za električne automobile

Uncategorized

Sharing is caring!

Ulažu 6,3 milijarde evra u električne punjače

Cilj je drastično povećati pokrivenost električnim punjačima.

Foto: Scharfsinn/Shutterstock
Foto: Scharfsinn/Shutterstock

Nemačka je odobrila plan vredan 6,3 milijarde evra kojim se u naredne tri godine planira drastično povećati broj punjača za električna vozila na tamošnjim saobraćajnicama.

Plan je deo državne strategije za postizanje nultih emisija uz povećanje broja električnih punjača čak 14 puta. Do 2030. godine Nemačka bi sa 70.000 punjača koliko ih danas ima trebalo da dođe do njih milion, izveštava Rojters.

Pritom će poseban naglasak biti na, do sada, zapostavljena područja, kao i na manje zajednice, a sve kako bi učinili vlasništvo električnog vozila što privlačnijim.

“Naš cilj je ubrzati širenje infrastrukture za punjenje, pojednostaviti proces punjenja i tako ljudima olakšati promenu”, izjavio je savezni ministar saobraćaja, Folker Vising.

Nemačka vlada takođe planira da pojednostavi procedure za dobijanje odobrenja za izgradnju punjača. Sve ovo trebalo bi da olakša život vlasnicima i budućim kupcima električnih automobila, ali i da omogućiti eksponencijalni rast prodaje električnih vozila koji očekuju u Nemačkoj.

“Znamo da elektromobilnost brzo raste, zato i mi moramo biti brzi”, poručio je Vising naglasivši da je u svemu presudno pozitivno iskustvo povezano sa posedovanjem električnog vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *