FORD JE OPET REVOLUCIONARAN

Uncategorized

Sharing is caring!

Ford prikazao kućište za električne motore

0
6
NAS SPONZOR

Ford je objavio nacrte kućišta za električne motore koje će olakšati konverzije automobila sa SUS motorima. Kućište je nazvano Eluminator i biće predstavljeno na godišnoj mnaifestaciji SEMA u Las Vegasu ove jeseni.

Kompanija nije objavila detalje i samo je prikazala nacrte kućišta. Ime je izvedeno na osnovu naziva Aluminator, koje je Ford koristio za pojedine V8 motore tokom godina.

Ford je ranije već pravio električne modele visokih performansi, poput Mustanga Mach-E od 1400KS i električnog Mustanga za drag trke koji je prošle jeseni prešao 400 metara za 8,27 sekundi.

Fordovo kućište za električne agregate biće još jedna opcija za konverzije klasičnih automobila u električna vozila, što postaje sve popularnije.

Do sada je još jedna kompanija prikazala svoje kućište za električne agregate, a reč je o firmi Electric GT iz Kalifornije, koja je to uradila 2019. godine. Kućište ima oblik V8 benzinskog motora i može da se ugradi u stariji model Toyote Land Cruiser.

Sa ovakvim kućištima eksperimetiše i Chevrolet od 2018. godine, kada je prikazan eCOPO Camari, drag trkač opremljen sistemom za punjenje koji radi na 800 volti. Automobil je prešao 400 metara ua 9 sekundi. Chevrolet je kasnije prikazao električni pikap C-10 i K5 Blazer.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *