Gas stiže iz Sibira?

Milenijum tim odgovara na tvrdnje Štimca: Kopamo po zakonu, nismo pretili

Milenijum tim foto N1foto N1

Kompanija Milenijum tim odgovorila je na optužbe nekadašnjeg košarkaša Crvene Zvezde i reprezentacije Srbije Vladimira Štimca da su pokušali bespravno da kopaju po njegovoj zemlji i da su pretili njegovom bratu privatnim obezbeđenjem.

Oni navode da su glavni izvođač radova na izgradnji razvodnog gasovoda visokog pritiska Aleksandrovac-Brus-Raška-Novi Pazar-Tutin, čiji je investitor JP Srbijagas.

„Parcele kroz koje gasovod treba da prođe pravosnažno su eksproprisane rešenjem koje je izdala Republika Srbija, Opština Raška, Odsek za urbanizam, Imovinski poslovi, broj 465-1935/20 dana 12.05.2023, a rešenje je postalo pravosnažno 05.06.2023.

 

U skladu sa ovim rešenjem niko ne izvodi radove bespravno na pomenutoj zemlji, jer pravo službenosti prolaza je upisano u katastru i vodi se na JP SrbijaGas u čije ime, i za koga mi izvodimo pomenute radove“, stoji u odgovoru ove građevinske kompanijepoznate po izgradnji velikih državnih projekata poslednjih godina.

Oni ističu i da je „brat gospodina Štimca zajedno sa par komšija juče (18.08.2023.) i danas (19.08.2023.) pokušao da opstruira izvođenje radova, na šta smo mi u dva navrata bili primorani da obavestimo policiju, koja je izlazila na lice mesta gde je napravljen i zapisnik“.

 

Takođe ističu da nisu angažovali privatno obezbeđenje kako se pominje, „niti je „pretila“ kako se navodi u izjavi. Sve što radimo na projektu izgradnje razvodnog gasovoda Aleksandrovac-Brus-Raška-Novi Pazar-Tutin je u skladu sa planskim dokumentom, zakonom, propisima i pozitivnim normama Republike Srbije“.

Oni zaključuju da pomeranje trase gasovoda u ovoj finalnoj fazi apsolutno nije moguće. “

„Izgradnja ovog značajnog infrastrukturnog gasovoda dužine 120 kilometara je u završnoj fazi, a planirani završetak radova i puštanje u funkciju se očekuje u oktobru 2023. godine.

Građani ovog dela Srbije, Aleksandrovca, Brusa, Raške, Novog Pazara i Tutina očekuju završetak ovog energetskog projekta koji će olakšati život domaćinstvima i odgovoriti na sve veće potrebe privrede za gasom u ovom delu Srbije“, navodi se u odgovoru Milenijum tima.

Vladimir Štimac: Milenijum tim pretio mom bratu, bespravno kopa na mojoj zemlji

Vladimir Štimac: Milenijum tim pretio mom bratu, bespravno kopa na mojoj zemlji 1EPA/JORGE ZAPATA

Košarkaš Vladimir Štimac oglasio se na društvenoj mreži X (Tviter), uputivši kompaniji Milenijum tim poruku da „neće dozvoliti da bespravno kopa po njegovoj zemlji“.

„Veliki pozdrav za Milenijum tim! To što hoćete bespravno da mi kopate po sred moje zemlje i stavljate cevi za gasovod a znate i sami kuda projekat prolazi, ja vam sigurno neću dozvoliti. Ako ste mislili da ću da prećutim i da se nekoga plašim a toliko sam dao ovoj zemlji mislim da ste pogrešili“, poručio je Štimac.

Košarkaš je istakao i da su iz ove kompanije pretili njegovom bratu.

 

To što ste rekli mom bratu da ćete vi da dovedete privatno obezbeđenje i da mu onda bude bog u pomići, e ja vam sad kazem ajde da vidim da mu fali dlaka sa glave. Posle svega sto sam uradio za ovu zemlju dao sve sto sam mogao i pomagao na sve načine. Ovo sigurno neću dozvoliti pa da mi je poslednje u zivotu pogotovo ne na ovakav način na koji to pokušava da se uradi“, nastavio je.

Štimac je najavio da će u sledećoj objavi objasniti kako je sve teklo tokom dana.

 

„Sve sam dao za Srbiju da li će ovako na ovaj način da mi se vrati to ćemo videti. Od nikoga ukrao sve zaradio svojim krvavim radom i trudom. U sledecem tvitu ću objasniti kako se preti mom bratu i kako su pokušali da urade na neviđeno. Sve se dešava danas u toku dana“, zaključio je košarkaš.

 

BONUS VIDEO:

Azbuka biznisa 01 | Zoran Drakulić: Nikada deci nisam dozvolio da se bave poslom u firmi
00:00
/
47:12
Izvor: Danas/Anđela Petrović

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.