Inflacija sapunica?

Uncategorized

Sharing is caring!

Miroslav Mika Aleksić, optužen za silovanja i polna uznemiravanja, i njegova supuga tužili Biljanu Srbljanović

Miroslav Mika Aleksić, optužen za silovanja i polna uznemiravanja, i njegova supuga tužili Biljanu Srbljanović 1Biljana Srbljanović Foto: Medija centar (arhiva)

Miroslav Aleksić, nastavnik glume optužen za silovanja i polna uznemiravanja polaznica svoje škole i njegova supruga Biljana Aleksić tužili su spisateljicu Biljanu Srbljanović.

Srbljanović je na svom Fejsbuk profilu napisala: “Danas mi je na moje radno mesto, Fakultet dramskih umetnosti, u toku mog radnog vremena, stigla sledeća privatna krivična tužba moje koleginice sa istog fakulteta i njenog muža, koji nije sa fakulteta, a za krivično delo UVREDA u produženom trajanju, član 170. stav 2. putem mreže Fejsbuk”.

U tužbi se navodi da je Srbljanović od 8. do 11. maja ove godine uvredila Aleksića i njegovu ženu tako šti je na društvenoj mreži Fejsbuk objavila tri teksta “krajnje uvredljive sadržine”.

Uz fotografiju tužbe, Srbljanović je napisala i šta znači krivično delo protiv časti i ugleda – uvreda, član 170, stav 2. Ako je delo učinjeno putem štampe, radija, televizije ili sličnih sredstava ili na javnom skupu, učinilac će se kazniti novčanom kaznom od osamdeset do dvestačetrdeset dnevnih iznosa ili novčanom kaznom od stopedeset hiljada do četristopedeset hiljada dinara. (4)… Neće se kazniti za delo ako je izlaganje dato u okviru odbrane nekog prava ili zaštite opravdanih interesa.

Podsetimo, Miroslav Aleksić se tereti za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva, takođe, kvalifikovana u produženom trajanju.

Miroslav Mika Aleksić, optužen za silovanja i polna uznemiravanja, i njegova supuga tužili Biljanu Srbljanović 2
Miroslav Aleksic (Foto: FoNet Marko Mišić)

Glumica Milena Radulović prva je prijavila Aleksića za silovanje, a potom su se optužbama protiv njega pridružile i druge devojke, među kojima je i glumica Iva Ilinčić.

Aleksić je tužio i novinarku Blica Ivanu Jasnić Mastilović, koja je prva uradila priču sa Milenom Radulović.

Tužio je i list Danas i novinara Milojka Pantića zbog kolumne koju je objavio u našem listu.

Apelacioni sud u Beogradu nedavno je ukinuo pritvor Aleksiću, koji se u njemu nalazio od januara ove godine, i odredio mu kućni pritvor uz nanogicu.

Nakon što je pripremno ročište Miroslavu Aleksiću odloženo 1. oktobra jer je njegov advokat Zoran Jakovljević zaražen koronavirusom, novo je zakazano za 28. i 29. okotobar.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

  1. Podrska Biljani Srbljanovic. Roditelji zenske dece u Srvbiji zasto cutite. Odbranite svoju decu. Treba stati na put pedofilima, silovateljima i podvodacima. Protest i samo protest.

  2. Sta je sa pretpistavkom nevinosti.Ukoliko bi hipoteticki bio oslobodjen npr.Ne moz Bilja, Milja i ostali da optuzuju i presudjuju ,niti ostecena da se ispoveda dok traje postupak.Kratko i jasno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

shares