Ishrana

Ovo je zdrava ishrana i tačka! Naša mlada nutricionistkinja sasula istinu od koje mnogi beže

 Foto: Shutterstock; Nova.rs

Zaboravite čia semenke i smutije.

Teodora Marinković (29) je diplomirana nutricionistkinja i sertfikovana dečja nutricionistkinja koja, iako relativno mlada, već ima ozbiljnu reputaciju u ovoj sferi u Srbiji, a kod nje za pomoć ne dolaze samo roditelji zbog dece, već i odrasli, a naročito stariji ljudi. Njen pristup je zanimljiv i u današnje vreme za mnoge čak i neobičan jer se bazira na onome što možemo nazvati „prirodna ishrana“ bazirana u podneblju na kojem živimo.

 

 

Teodora je gostovala u najnovijoj epizodi podkasta Mamazjanija o ishrani dece, a njeni stavovi o tome šta zapravo znači jesti zdravo privukli su mnogo pažnje i naišli na opšte odobravanje. Nije ni čudo, jer ova nutricionistkinja smatra da je najzdravije jesti upravo ono što se na našim prostorima jede vekovima i da nema potrebe „filozofirati i izmišljati toplu vodu“ kad biramo šta će se naći na našem tanjiru.

Tako ona za doručak preporučuje domaću proju, palentu sa mlečnim proizvodima, cele žitarice sa sezonskim voćem, jaja i sir, domaći hleb… Za ručak nema bolje opcije od klasičnih kuvanih jela – đuveča, graška, boranije, punjene paprike, uz svežu salatu sa sezonskim povrćem, dok je za večeru najbolje da to bude neka lagana salata.

 

Podsećamo, Teodora Mariković gostovala je u Mamazjaniji zajedno sa pedijatrom dr Sašom Milićevićem, a još je zanimljivo i da je za sebe ispričala da nikad u životu nije probala alkohol i cigarete, da je ponosna što je odrasla na selu gde su jeli isključivo domaću hranu koju su proizvodili njeni roditelji i da upravo tome danas duguje svoj odličan imunitet.

Celu epizodu možete pogledati na dnu ovog teksta, a Mamazjaniju ćete premijerno gledati svake subote u 20 sati na portalu Zadovoljna.rs, a epizode će na ostalim platformama biti dostupne već u nedelju narednog dana, u 8 ujutro, i to na YouTube kanalu Nova.rs i podcast platformama Soundcloud, Castbox, Podcast.rs, Spotify i Stitcher, kada se u pretrazi upiše Nova.rs.

Mamazjanija o zdravoj ishrani dece:

Sve što treba da znate o zdravoj ishrani dece u podcastu Mamazjanija: Mamina kuhinja je nezamenjiva

Sve što treba da znate o zdravoj ishrani dece u podcastu Mamazjanija: Mamina kuhinja je nezamenjiva

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram