Izvršni direktor Instagrama pred američkim Senatom

Uncategorized

Sharing is caring!

Izvršni direktor Instagrama pred američkim Senatom zbog optužbi da ta mreža loše utiče na mlade

Izvršni direktor Instagrama pred američkim Senatom zbog optužbi da ta mreža loše utiče na mlade 1Foto: Pixabay/Webster2703

Izvršni direktor Instagrama Adam Moseri pojaviće se danas pred Senatom SAD zbog optužbi da ta društvena mreža ima štetan uticaj na mlade.

Američki senatori su ranije kritikovali kompaniju Fejsbuk, sada Meta, vlasnika društvene mreže Instagram zbog načina na koji je vodila internu istragu o tome kako ta društvena mreža može da naškodi tinejdžerima.

Optužili su kompaniju za prikrivanje negativnih saznanja o Instagramu i zahtevali da se obaveže da će promeniti način istrage.

Narednog meseca pred Senat je pozvan i vlasnik Mete Mark Zukerberg, koji će pred senatorima svedočiti o uticajima društvene mreže na decu.

Instagram je juče saopštio da je uveo funkciju koja poziva tinejdžere da naprave pauzu, a najavili su i uvođenje alatki koji će mlade na Instagramu štititi od štetnog sadržaja. Naredne godine biće omogućena i alatka koja će roditeljima omogućiti uvid u to koliko im dete vremena provodi na mreži, kao i mogućnost da to vreme ograniče.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

shares