Jug u plamenu

Uncategorized

Sharing is caring!

Ugašena četiri požara u Pčinjskom okrugu, šume oko Bosilegrada i dalje gore

Ugašena četiri požara u Pčinjskom okrugu, šume oko Bosilegrada i dalje gore 1Foto: D. S. / Južne vesti

Četiri požara ugašena su sinoć kod Bosilegrada, Bujanovca i Trgovišta, saopšteno je iz MUP-a, a i dalje se gasi vatra u mestu Punoševce kod Vranja i u Ravnom Delu kod Bosilegrada prenose Južne vesti.

Kako navode, čitaoci Južnih vesti kažu da se požari u Bosilegradu približavaju naseljima.

Kako je saopšteno iz MUP-a, trenutno je na gašenju požara u Punoševcu angažovano 12 vatrogasaca i spasilaca sa 6 vozila, dok je u Bosilegradu angažovano 13 vatrogasaca sa 4 vozila.

Prete da zahvate naselja i dovedu u opasnost ljudske živote, a o materijalnoj šteti da ne govorimo – javlja čitalac.

Da su požari blizu bosilegradskih kuća potvrđuje i predsednik Opštine Vladimir Zaharijev.

Cele noći smo dežurali, sve snage su tu – vatrogasci, policija, ljudi iz Sportskog saveza, preduzeća, međutim opasno je. Sva sreća napravili smo jedan put i sada vozimo po njemu. Juče je saniran požar u Gornjoj Ljubati, sada se rashuktao. Otvorio se još jedan požar u selu Gložje. Za sada nema ljudskih žrtava i materijalne štete, osim borovih šuma – kaže Zaharijev.

Iz MUP-a dodaju da su sinoć ugašeni požari u mestu Izvor kod Bosilegrada, u mestima Žbevac i Nesalce kod Bujanovca, kao i u mestu Crnovce kod Trgovišta, a pripadnici Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije nadletaće površine zahvaćene požarima u Pčinjskom okrugu radi izviđanja, procene i eventualnog dejstva, saopšteno je iz MUP-a.

Čitateljka Danasa javlja da oko Bosilegrada gori već treći dan.

– Trenutno gori šuma iznad naselja Magurka. Zvaničnici opštine izgleda da kontinuirano umanjuju ozbiljnost situacije i tvrde da situaciju “ drže pod kontrolom“. Molim Vladu Republike Srbije da reaguje. Takođe, molim medije iz Beograda da se zainteresuju za situaciju na jugoistoku Srbije, opština Bosilegrad, rekla je čitateljka Danasa.

Poslednje informacije sa lica mesta kažu da je požar iznad naselja Magurka stavljen pod kontrolu, ali šuma i dalje gori, a meštani strahuju da se vatra može ponovo proširiti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

shares