Kiseonik se izliva na ulice Banjaluke

Uncategorized

Sharing is caring!

NA TRGU KRAJINE U 17 SATI

U jeku “Afere kiseonik” opozicija iz RS-a danas protestuje u Banjoj Luci

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Predstavnici opozicionih partija u bh. entitetu Republika Srpska danas će, sa početkom u 17 sati, održati veliki protestni skup na Trgu Krajine u Banjoj Luci.

Organizatori protesta su Partija demokratskog progresa (PDP), Srpska demokratska stranka (SDS), Demokratski narodni savez (DNS), Socijalistička partija Srpske (SPS) te nezavisni poslanik u NSRS Nebojša Vukanović.Protesti su prvobitno bili najavljeni zbog gašenja signala Radiotelevizije Bijeljine (RTVBN), no zbog posljednje afere vezane za nabavku kisika za UKC RS-a, kako navode iz ovih stranaka, prerasli su u iskaz općegrađanskog nezadovoljstva radom vlasti u ovom entitetu.

BN televizija je prije nekoliko dana saopćenjem za javnost upozorila korisnike da će novom odlukom RAK-a do kraja godine ostati bez 50 posto zemaljskog signala. Ustupanje dijela digitalnog signala dva puta su tražili od RTRS-a, ali bezuspješno.

Do zabrane emitovanja signala preko RTRS predajnika došlo je u nakon što je policija RS 16. septembra uhapsila Branislava Zeljkovića, direktora Instituta za javno zdravstvo RS.

Lideri opozicionih stranaka pozvali su građane da se u što većem broju pojave na protestima kako bi, prema njihovim riječima, “stali u kraj medijskom mraku i pokušaju gašenja medijskih sloboda u RS-u”.

Podsjećamo, Vlada Republike Srpske jučer je podnijela krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića zbog “izazivanja panike među stanovništvom Republike Srpske”. Stanivuković je jučer poručio da će “njegov odgovor na ovu prijavu dobiti na protestima”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *