Kolumnisti

Uncategorized

Sharing is caring!

KOLUMNE

Kolumne 2
Nenad Kulačin

CIA da pozavidi

Teoretičari zavere sve ove godine imaju ozbiljne konkurente u vlastima u Beogradu.

Kolumne 3
Jasmina Lukač

Kljun

Kljunovi kao da su ptice koje uzlete u sumrak nečije političke moći.

Kolumne 4
Ime autora poznato redakciji

Biće napeto

Laže svako ko kaže da zna kako će izgledati 2022. godina. Neizvesnost koja je mučila nas privrednike 2020. i ove godine nastaviće se pa će moja (naša) poslovna strategija biti sastavljena u skladu s tim. Pripremam firmu za sve izazove a zauzvrat očekujem solidan rast.

Kolumne 5
Gojko Vlaović

Prodavci magle u Novom jutru

U subotnjem izdanju emisije „Novo vikend jutro“ koju na televiziji Pink vodi Jovana Jeremić, čuvena po bizarnim izjavama i upadanju u reč sagovornicima, jedna od tema bila je hapšenje Zorice Damnjanović, zbog prevare tri osobe koje je oštetila za oko 415 hiljada evra. Lažno se predstavljajući kao „baba Persida“ i „vidovita Radenka“ ona je obmanjivala ljude da leči bolesti i skida crnu magiju tražeći od njih da joj daju novac.

Kolumne 6
Aleksandar Milošević

Vučić na grumenu uglja

Cene struje i gasa su eksplodirale, Evropi preti nestašica, slabo grejanje i inflacija. Manje trgovce energentima čeka bankrot, pojedine fabrike zaustavljaju proizvodnju. Rečju, sve je otišlo do vraga.

Kolumne 7
Živa Vekecki

Vučić je nevin

U poslednjih pola veka video sam svašta na i oko fudbalskih terena u Srbiji. Video sam kako navijači šamaraju fudbalere, skidaju im kapitensku traku, prekidaju utakmicu na kojoj im je zabranjen ulaz da održe „sastanak“ sa trenerom i igračima…Taman kada sam pomislio da sam video sve, doživeo sam i „bojkot“ navijača protiv ne zna se koga i zašto.

Kolumne 8
Božidar Andrejić

Veleizdaja

Iz intervjua na RTS-u, januar 2020.

Kolumne 9
Ivan Džidić

E, moj Aleksa…

Neki dan, a nekim putem, vjerojatno društvenom mi mrežom, dopeljala je do mene vijest, pod naslovom: Ana Brnabić otvara Šantićeve večeri poezije.

Kolumne 10
Aleksej Kišjuhas

Peti oktobar 2.0?

Prošlo je dvadeset i kusur godina od Petog oktobra 2000. I, rečima filozofa Momčila Bajagića, jesmo li srećniji, jesmo pametniji?

Kolumne 11
Vladimir Jokić

Hotel slobodan promet

Revitalizacijom Savskog amfiteatra i izgradnjom kompleksa Belgrade Waterfront sa sve residentom Žikom Šarenicom, glavni grad Srpskog sveta dobio je i velelepni hotel „Naši“.

Kolumne 12
Nedim Sejdinović

Mister Hajd i mister Ragib

I protekloga puta pisao sam o Limanu, delu Novog Sada u kojem naprednjaci onomad fasovaše debakl na izborima za savete mesnih zajednica od građana koji su se samoorganizovali i koji su, što se kaže u narodu našem, smelo izašli na megdan hiljadostruko jačem protivniku.

Kolumne 13
Zlatko Paković

Procrveneli Grac

Najlepši društveni događaj u Evropi, od pada Berlinskog zida, pobeda je Komunističke partije Austrije na lokalnim izborima u gradu Gracu (Graz).

Kolumne 14
Nikola Samardžić

Simina 9a

Tri su krupna izazova pred nama: siromaštvo, nepismenost (odsustvo profesionalnih kompetencija), i kosovsko pitanje (koje uključuje odnose sa susedima i evropsku integraciju).

Kolumne 15
Nina Savčić

Idi u peršun

Tako se psovalo nekad. Bilo je još sunca kalajsanog, bilo je i vola u kupusu, bilo je i sto gromova, u skladu sa intenzitetom osećanja, kontekstom trenutnim i klimom u kojoj se živi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *