KONTROVERZE OKO NOVAKA!

Uncategorized

Sharing is caring!

NOVA KONTROVERZA OKO NOVAKA! Pletu se teorije: “Ako je 16. decembra testiran pozitivan na koronu, otkud onda OVO?!” Jedni ga napadaju, drugi BRANE!

FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA

U žalbi koju su predali sudu u Australiji na odluku o poništenju vize, pravni zastupnici Novaka Đokovića napisali su da je 16. decembra prošle godine testiran pozitivan na korona virus. To je izazvalo buru kontroverzi na društvenim mrežama i mnoge teorije, jer je Đoković upravo tih dana bio aktivan u javnosti.

Kao što je “Blic” već pisao, samo dva dana pre 16. decembra 2021. Novak je u društvu kolege Vaseka Pospišila gledao evroligašku utakmicu između Crvene zvezde i Barselone. Tada se u dvorani “Aleksandar Nikolić” rukovao sa Najdželom Hejs-Dejvisom, košarkašem Barselone koji je idućeg dana bio pozitivan na kovid, zbog čega je preskočio duplo kolo Evrolige.

Ova fotografija svedoči o tom događaju:

Na društvenim mrežama su se zatim pojavio niz fotografija Novaka Đokovića sa javnih događaja koji su se odigrali upravo tog 16. decembra, kada je Novak navodno testiran pozitvan na kovid, i sledećeg dana, a kojima je Đoković prisustvovao.

Teniski novinar Ben Rotenberg, dežurni kritičar Đokovića, objavio je na Tviteru da je Novak “bio prilično zauzet 16. decembra”.

– Pored toga što je navodno dobio pozitivan PCR test na kovid, Đoković je takođe učestvovao na panel diskusiji bez maske u zatvorenom prostoru, potom je prisustvovao svečanoj ceremoniji (takođe bez maske) u zatvorenom prostoru, gde je dobio počasnu poštansku marku sa svojim likom – napisao je Rotenberg.

Rotenberg, se međutim, ubrzo ogradio da “još nije poznato da li se Đoković 16. decembra testirao, a pozitivan nalaz dobio dan kasnije”, ili je 16. decembar zvanično dan kada je saznao da je zaražen.

Drugi kritičari Đokovića ukazali su na događaj koji se dogodio dan kasnije, 17. decembra, kada je Novak uručio pehare najboljim takmičarima Teniskog saveza Beograda za 2021. godinu.

Oni koji su stali u odbranu Đokovića kažu da je moguće nekoliko obrazloženja: da se Novak testirao 16. decembra uveče, a da je tek 17. decembra saznao da je pozitivan, ili da je dobijanje rezultata PCR testa trajalo duže iz više razloga (što je neretka pojava), ili da su Đokovićevi advokati pogrešno naveli datum…

U zvaničnoj dokumentaciji koju je Novakov tim podneo vlastima Australije ne postoji razrešenje ove dileme. Datum 16. decembar se pominje samo kao jedna od stavki, ali nije objavljen i sam zvanični nalaz PCR testa sa podacima kad je uzorkovan, a kad je donet konačan nalaz.

Više je mogućih opcija, ali izvesna je samo jedna: da će sve biti poznato i potvrđeno tek u ponedeljak, kada federalni sud u Melburnu, verujemo razumno i nepristrasno, pristupi Novakovoj žalbi i donese ispravnu odluku.

Skandiranje ispred hotela u kojem je Đoković: “Novak, Novak”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

shares