Kula od karata

Uncategorized

Sharing is caring!

Kula od karata

Zapad želi drugog predsednika

Tvrdi se da je Vučić nedavno sazvao sastanak sa poslanicima liste AV ZND i da im je preneo da „Zapad želi drugog predsednika“ Srbije. Isti medijski izvor tvrdi i da traje zapadna potraga za odgovarajućim protivkandidatom Vučiću, da se ispituju šanse izvesne ličnosti van političke opozicije, koja poseduje „doktorat iz ekonomskih nauka“.

    
Zapad želi drugog predsednika 1Foto: Luca Marziale / Danas

Ti navodi podupiru tihu priču opozicije da će tokom jeseni istaći ličnost čiji će karakter i privrženost tradicionalizmu biti prihvatljiv patriotskoj Srbiji i većinskom biračkom telu.

Dotle će opozicija nastupati svrstana u „ideološke kolone“, prozapadne, umerene i desne, koje će imati svoje liste za parlamentarne izbore.

Vojislav Šešelj kaže da bi se parlamentarni izbori mogli održati koliko krajem godine, na Svetog Nikolu jer 19. decembar pada u nedelju (isto kao i izbori te 1993. kad je Vučić ušao u politiku).

Najvažnije opozicione kolone staće iza jednog kandidata na predsedničkim izborima koji će se održati zajedno sa beogradskim na proleće 2022. Ponešto od onog što se dešava ide u navedenom pravcu.

Na primer, parlament Srbije se opasno ljulja.

Kako zbog bojkota u njemu nema ni prave, ni lažne opozicije, zakonodavni dom se održavao na talasima Dačićevog dijaloga sa Evropskim parlamentom, a ulogu glavnog parlamentarca je preuzeo Dragan Marković Palma, vladar Jagodine.

Zbog svoje polukriminalne prošlosti i sadašnjosti koja je javna tajna, ne u Jagodini, nego u celoj Srbiji, Palma je meki trbuh svakog režima čiji je deo bio.

Sa optužbama za podvođenje žena i devojčica, što je priča koja kada se jednom pokrene, neće nestati iz javnosti uprkos bilo kakvim marketinškim zahvatima, parlament Srbije je dotučen.

Mora tako biti jer mu predsedava Palmin drug i koalicioni partner Dačić.

Objavljujući navode o podvođenju na after žurkama u Jagodini Marinika Tepić iz Stranke slobode i pravde uspela je da na putu svoje buduće predsedničke kandidature ukloni nekoliko prepreka.

Najveća je ta da je postala prihvatljiva patriotskoj javnosti slično onako kao što je Tomislav Nikolić uoči izbora 2012. postao prihvatljiv građanskoj.

Ne vole je, ne slažu se, nije im po ukusu i volji, ali možda može i da uspe.

Možda ne mogu da glasaju za nju, jer tako bi glasali protiv sebe, ali mogu da ostanu kod kuće.

Nemoguće im je da brane režim koji ima jednog Palmu, slično kao što 2012. „beli listići“ nisu mogli Borisa Tadića.

A da bi se želeo drugi predsednik Srbije, mora se prvo želeti drugi izborni krug.

Da li možete da zamislite Tepićevu kao kandidata koji neće doći pred Skupštinu drugog dana posle izbora ako se tamo okupe demonstranti, kao što nije Saša Janković 2017?

Da li možete da zamislite Tepićevu kako neće da ospori da je Vučić osvojio 50 odsto plus jedan glas i da samo uvređeno zbog glasanja Srbije, odbije da mu čestita?

Najzad, uz nju ne ide konzervativni tradicionalista tipa Vojislava Koštunice ili Zdravka Krivokapića.

To nije profil koji ruši Vučića.

Uz Tepićevu ide mlad čovek desnih vrednosti, otprilike onako kako su ona i Miloš Jovanović iz DSS-a stajali zajedno u decembru 2018. u osvit izbijanja vikend demonstracija, kada je opozicija sastavila prve zahteve Vučiću o izbornim uslovima.

Neko ko će u datim okolnostima delovati časnije od sadašnjeg nosioca režima i režimske iskvarenosti.

Ko će, na primer, reći da je i Dijana Hrkalović bila samo jedna mlada devojka koju su zloupotrebili moćnici.

    

Komentari (1)

* Sva polja su obavezna
Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

  1. Nadam se da je gospođa Lukač u pravu i da zapad želi novog predsednika. Tek koliko ga građani žele, videćemo na predstojećim izborima. Odličan članak u svakom smislu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

shares