Laži i imitacije

Uncategorized

Sharing is caring!

AKTUELNO

Fon Kramon: Savez 90/Zeleni Srbije kopira nemačke Zelene

POLITIKA 09. feb. 202218:53
Podeli:
Foto: Promo

Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih Viola fon Kramon rekla je da partija “Savez 90/Zeleni Srbije” zloupotrebljava identitet nemačkih Zelenih.

„Partija iz Srbije, pod nazivom ‘Savez 90/Zelenih Srbije’, kopira naziv, ideje i vizuelni identitet nemačke Zelene partije“, napisala je ona na Tviteru, prenosi N1.

Dodala je da ljudi iz poslaničke grupe Zelenih u EP žele da naglase da „Savez 90/Zeleni Srbije“ bez odobrenja koristi ime, vizuelni identitet i kredibilitet te nemačke partije u, kako je navela, „pokušaju da prevari glasače u Srbiji, koji sve više postaju svesni ekoloških problema u Srbiji“. Istakla je da žele da podvuku da ne postoje bilo kakve veze niti saradnja između Zelenih i pomenute partije iz Srbije.

“Srbija ima partije i organizacije koje istinski promovišu i neguju ekološke vrednosti i ideje. Među našim prirodnim i uskoro zvaničnim partnerima su Ne davimo Beograd, Zajedno za Srbiju i Otvorena građanska platforma Akcija (koalicija “Moramo”), koji su u prvim borbenim redovima za zelenu politiku”, naglasila je fon Kramon.

Evroposlanica je rekla da akcije Saveza 90/Zelenih Srbije nisu u saglasnosti sa demokratskim standardima i vrednostima EU.

“Kako se približava početak predizborne kampanje, pozivamo na fer i slobodnu kampanju, koja se ne zasniva na obmanjivanju glasača, već prioritetno poštuje vrednosti Evropske unije”, zaključila je.

BONUS VIDEO: Savez 90 Zelenih Srbije – prava ili lažna opozicija?

Junaci doba zlog: Dragan Marković Palma – (kaba)dahija

INFO 09. feb. 202221:06 > 21:124 komentara
Podeli:

Od Arkana do Vučića, od ultranacionaliste do prosvećenog Evropljanina, od cirkuzanta do organizatora bunga-bunga žurki, Dragan Marković Palma je politički faktor. Odgovor na pitanje kako je taj i takav čovek postao politička snaga s kojom je računala svaka vlast od kraja devedesetih do danas; kako je postao glas koji se sluša – isti je kao i u slučaju mnogih drugih junaka vremena zlog, a podrazumeva miks mentaliteta, sreće i političko-društvenih okolnosti u kojima su neki neočekivano propadali, a oni od kojih se nije očekivalo previše, odleteli u neslućene visine.

U drugom delu serijala dokumentarnih emisija „Junaci doba zlog“ emitovane su i epizode „Ana Brnabić: Fikus za šefa“„Tomislav Nikolić: Zamlata na tronu engleske kraljice“ i „Nebojša Stefanović: Zaštićeni svedok iz Beograda“.

U prvom delu serijala, koji je tokom maja, juna i jula 2021. godine emitovan na televiziji N1, „portretisani“ su Milorad VučelićIvica DačićMilorad DodikSiniša MaliDragan J. VučićevićAleksandar VulinGoran Vesić i Svetlana Ražnatović. Emisije su rađene po rukopisu knjge „Junaci doba zlog“, nedavno preminulog novinara Slaviše Lekića.

I nastavak serijala autorska je ideja Slaviše Lekića, koji realizuje tim Audio i video produkcije JSP, koji predvode Jovana S. Polić (scenaristkinja i producentkinja) i Sanja Lončar (rediteljka i urednica).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *