Marinika Tepić optužuje

Nova.rs: Inspekcija zatvorila gradilište Šapićevog čoveka, on nastavio radove

VESTI 24. avg 202317:55 0 komentara
Nova.rs/Vesna Lalić

Nakon što je otkriveno da saradnik gradonačelnika Aleksandra Šapića i direktor Vaterpolo kluba „Novi Beograd“ Mirjan Nešović nelegalno zida na Novom Beogradu, reagovala je inspekcija i zaustavila dalje radove. Ipak, samo jutro kasnije, Nešović je skinuo traku kojom se zatvara gradilište i nastavio da gradi, ne osvrćući se na odluku gradske inspekcije, piše portal Nova.rs.

Kako se navodi, Nešović je od juna direktor u vaterpolo klubu sa Novog Beograda, u kojem je dugogodišnji zakonski zastupnik bio Šapić, koji neformalno i dalje „vedri i oblačli“ u ovom klubu.

Nakon što je Stranka slobode i pravde (SSP) na konferenciji za medije saopštila da direktor Vaterpolo kluba Novi Beograd Mirjan Nešović nelegalno zida u Dobropoljskoj ulici, ponovo se otvorilo pitanje povezanosti ljudi bliskih gradonačelniku i povezanosti sa krivičnim delima, piše Nova.rs.

POVEZANE VESTI

„On je ogledalo stanja u razvaljenoj i korupciji uništenoj Srbiji. Da se običnom čoveku oduzima i legalna imovina, a prijatelji Šapića mogu nelegalno da ruše i grade, a imamo osnovanu sumnju da je više lica udruženo u ovo krivično delo naročito u gradskoj vlasti i u prvom redu Sonje Božović, gradska sekretarka sa inspekciju i nadzor. Podnosimo krivičnu prijavu protiv Mirjana Nešovića jer je lažno prikazao da izvodi zanatske radove na ovoj staroj kući, a čovek je uredno srušio staru kuću na kojoj tvrdi da izvodi radove, a sagradio je višespratnu zgradu i to u zoni Železnica Srbije. Ovde ne sme da se gradi ni legalno“, rekla je potpredsednica SSP Marinika Tepić na konferenciji za medije u utorak.

Nakon otkrivanja nelegalne gradnje, prema saznanjima Nove, inspekcija je izašla na teren u Dobropoljskoj ulici gde Nešović gradi i zatvorila gradilište. To se vidi na fotografijama do kojih je Nova došla, a gde se jasno uočava da je inspekcija crvenom trakom obeležila prostor i označila da se gradilište zatvara.
Doneto je i rešenje o obustavi daljih radova, zbog čega Nešović više nije mogao da gradi.

Ipak, jutro kasnije na zgradi u Dobropoljskoj ulici na Savskom Vencu radovi su nastavljeni, dok je traka kojom je obeleženo gradilište uklonjena.

Kako se navodi u tekstu, ispred same zgrade nije bilo velikih radova, ali je traka skinuta.

Nekoliko radnika uočeno je na poslednjem spratu, ali u trenutku kada je Nova bila na adresi nije bilo tzv. „grubih“ radova, niti veće mehanizacije.

Kompletan tekst o ovoj temi pročitajte na portalu Nova.rs.

KOMENTARI (5)

Vidi sve komentare