Medijska blokada na delu

Kako je RTS izveštavao o devetim protestima Srbija protiv nasilja u drugom DnevnikuKako je RTS izveštavao o devetim protestima Srbija protiv nasilja u drugom Dnevniku

Večeras su u Beogradu i gradovima širom Srbije održani protesti „Srbija protiv nasilja“. U prestonici su građani nakon okupljanja ispred Skupštine – došli do zgrade TV Pink. Vest o protestu provukla se u Dnevniku RTS, dok se za gledaoce Pinka – protest nije ni desio.

RTS je u svom Dnevniku 2 o protestu „Srbija protiv nasilja“ izvestio najavljujući događaj kao pretposlednju vest pre vremenske prognoze.

Kako je RTS izveštavao o devetim protestima Srbija protiv nasilja u drugom Dnevniku
00:00
/
02:29
Izvor: RTS

 

Prethodile su najavne vesti o Kosovu i Metohiji, Republici Srpskoj, zločinu u Bratuncu i nemirima u Francuskoj.

 

PROČITAJTE JOŠ

 

Uključenje uživo sa protesta usledilo je oko 19.48. Pre toga RTS je izveštavao o tome kako protestuju građani u Francuskoj.

Kako je izveštavao Pink? 

Pogledajte prilog koji je Željko Mitrović četiri puta emitovao na Pinku dok su protesti trajali ispred zgrade ove televizije
00:00
/
05:00
Izvor: TV Pink

 

U Dnevniku TV Pink, ispred čije se zgrade večeras protestovalo nije se našlo mesta za vest o okupljanjima u Boegradu i drugim gradovima Srbije, ali je zato dok je trajao protest ispred zgrade ove televizije čak četiri puta pušten prilog o tome kako Željko Mitrović tradicionalno obezbeđuje letovanje za decu bez roditeljskog stranja iz cele Srbije.

Zanimljivo je da je TV Pink sa prethodnih osam okupljanja „Srbija protiv nasilja“ u specijalnim emisijama pratila dešavanja uživo.

Osim u Beogradu, građani su šetali u Smederevu, Subotici, Kragujevcu, Leskovcu, Šapcu, Zrenjaninu, Pirotu, Vranju, Žagubici, Kraljevu, Kuršumliji, Jagodini, Prokuplju i Temerinu.

***

BONUS VIDEO: Da li uporno ignorisanje vlasti zahteva građana mogu da promene tok protesta protiv nasilja