Najčitanije

Uncategorized

Sharing is caring!

Prizori iz Avganistana koje niko nije očekivao da vidi VIDEO

Svet 18. avg. 202120:06
Podeli:
Talibani Foto:društvene mreže

Sve oči sveta uprte su Avganistan danima unazad. Svet sa pažnjom prati kako će se odvijati situacija u toj zemlji nakon što su talibani preuzeli vlast. Iako su se talibanski zvaničnici obratili javnosti sa tvrdnjom da nikome neće naneti zlo, da neće biti osvete i da žene neće biti diskriminisane, još uvek nije jasno kako će vladati. Iz pojedinih avganistanskih provincija dolazili su uznemirujući snimci na kojima se vidi kako bičuju žene na ulici ili brutalno kažnjavaju za krađu, ali i sasvim drugačiji i neočekivani snimci.

PROČITAJTE JOŠ:

Na društvenim mrežama kruže snimci koje se niko nije nadao da će videti, a koji prikazuju talibane u teretani, kako igraju odbojku, u luna parku itd.

Jedan od snimaka koji kruži Tviterom prikazuje kako talibani igraju odbojku na igralištu. Primetno je da nema žena i devojka na terenu. Oko terena takođe stoje talibani, a neki od njih su naoružani.

Talibani su snimljeni i u teretani u američkoj bazi u Kabulu gde su isprobavali sprave. Činilo se da su prvi put u teretani jer za pojedine sprave nisu znali ni kako se koriste. Dok su ostali talibani „vršljali“ po prostoriji, jedan je sve to snimao i fotografisao.

Posle snimka iz teretane, pojavio se i snimak talibana iz zabavnog parka. Nije rečeno u kom gradu je snimak nastao, ali se zbog novonastale situacije pretpostavlja da je novijeg datuma.

Na snimku se vidi kako talibani sede na konjićima dok se sprava u luna parku okreće. Neki su u toku vožnje ustali i prešli na drugo mesto. Pored tog pojavio se još jedan sa istog mesta, na kojem je prikazano kako talibani voze električne autiće.

Jedan od snimaka koji je posebno sve iznenadio jeste onaj na kojem novinarka intervjuiše člana medijskog tima talibana uživo u studiju.

Šef ToloNjuza, Miraka Popal objavio je na Tviteru fotografiju sa tog intervjua, kao i fotografije na kojima se vidi kako žena obučena u hidžab prisustvuje jutarnjem sastanku u redakciji tog medija. Žene novinari su ranije vodile vesti u Avganistanu, ali su uglavnom uklonjene sa televizijskih ekrana nakon što su talibani u nedelju zauzeli Kabul.

 

Iako su talibani rekli da će dopustiti ženama, devojkama i devojčicama da se školuju, mnogi u to ne veruju.

Pored ovih snimaka tu su i brojni drugi na kojima se vidi napuštena vojna oprema, municija i oružje koje su pronalazili talibani, a koje su ostavile američke vojne trupe.

 

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Vaš komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *