Neizvesnost ubija ?

Uncategorized

Sharing is caring!

Moguć novi preokret: Đoković u pritvoru dok traje Australijan open

AUSTRALIJAN OPEN 12. jan. 202216:02 > 17:01
Podeli:
Novak Đoković u Melburnu Foto: Tennis Australia/Scott Barbour/Handout via REUTERS

Novak Đoković i dalje isčekuje epilog slučaja u Australiji gde još uvek nije poznato da li će igrati na prvom grend slemu sezone ili će biti deportovan, a Alen Rizvi jedan od eksperata u oblasti imigracije iznosi svoju teoriju.

PROČITAJE JOŠ

Rizvi je svojevremno radio u sekretarijatu za imigracije i kaže da  e slučaj težak za vlasti u Australiji.

„Ovde nema lake opcije. Otkazivanje vize je teško kao i njeno neotkazivanje. Tako izgleda kada se zagleda ceo ovaj proces otkazivanja“, rekao je Rizvi.

On ipak objašnjava kako bi sve moglo da se odvije.

“Hajde da pretpostavimo da ministar krene u proces otkazivanja Đokovićeve vize. On bi morao da izda naredbu Pograničnoj policiji Australije, momcima koji rade u tamnim uniformama i nose pištolje, da se okrenu protiv Đokovića, izvedu ga recimo sa terena i pretpostavljam pod pažnjom svetskih medija. Odveli bi ga u centar za zadržavanje gde bi ostao i tražio da aplicira za sudsku reviziju procesa. To bi svakako značilo da je u pritvoru, u Melburnu dok se odigrava Australijan open”, kaže Rizvi.

On ističe da je najveći problem što političari nisu sigurni kako da predstave ljudima, a da to bude u korist vlade u Australiji.

Rizvi naglašava i da će ovaj slučaj biti pokazatelj za sve budeće slučajeve i predstavlja će nacrt kako će se vlada ponašati.

“Ono što nam ovo govori jerda treba pokušati da se implementira efikasan proces gde bi ljudi koji apliciraju za dolazak u Australiju, morali da budu vakcinisani, i da se sa tim nosimo pre nego što im garantujemo vizu, dakle pre njihovog ulaska u zemlju. Pokušaj da se nosimo sa time pošto su oni već ušli je žalosna praksa i ide protiv 30 godina sistema razvoja imigracije”, zaključio je Rizvi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *