Obratite pažnju!

Uncategorized

Sharing is caring!

UKOLIKO STE PRIMILI OVU PORUKU ŽRTVA STE PREVARE: Otkriven novi pokušaja zloupotrebe, obratite pažnju!

Novosti online

29. 06. 2021. u 23:07

JP „POŠTA Srbije“ detektovalo je novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena Pošte kojim se građanima putem lažnih i prevarnih SMS poruka sugeriše da treba da izvrše određenu uplatu u cilju podizanja izvesne pošiljke.

УКОЛИКО СТЕ ПРИМИЛИ ОВУ ПОРУКУ ЖРТВА СТЕ ПРЕВАРЕ: Откривен нови покушаја злоупотребе, обратите пажњу!

Foto: AP

SMS poruka sadrži link ka stranici koja nije u vlasništvu JP „Pošta Srbije“, a na kom se traži uplata novca putem platnih kartica. Ovim putem želimo da skrenemo pažnju građanima Srbije da JP „Pošta Srbije” nikada na ovaj način nije komunicirala sa svojim korisnicima i da ukoliko dobiju poruke slične sadržine ne postupaju na način kako se traži od njih.

Foto: JP “Pošta Srbije”

U cilju edukacije i pomoći građanima Srbije, ukoliko postoje bilo kakve nedoumice, Kontakt centar JP „Pošta Srbije“ čiji su brojevi telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, stoji na raspolaganju radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova. Građanima savetujemo da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke. Ceo slučaj je odmah prijavljen Nacionalnom CERT-u Republike Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *