Organizatori Evroprajda udaraju na Patrijarha

Uncategorized

Sharing is caring!

Organizatori Evroprajda: Patrijarh svojom izjavom produbio podele

Organizatori Evroprajda ocenili su večeras da je izjavom kojom je podržao najavljeno otkazivanje te LGBT manifestacije u Beogradu, patrijarh srpski Porfirije „samo produbio podele, kontroverze i sukobe“.

Odbacili su ocene da „grubo promovišu“ ono za šta se bore.

„Mi nikome ništa ne namećemo, već samo želimo, kako kaže i sam patrijarh Porfirije, bogomdarovanu slobodu da živimo život dostojan čoveka i građanina. Verujemo kako upravo proglašavanje ljudi drugačije orijentacije zlim doprinosi javnom žigosanju koje može da rezultira nasiljem i progonom, što se pre svega protivi načelima SPC“, naveli su organizatori Evroprajda.

Dodali su da je život u ljubavi i toleranciji sa svakim čovekom, „jedna od temeljnih hrišćanskih vrednosti i jedan od glavnih povoda za organizaciju Evroprajda“.

Patrijarh Porfirije izjavio je ranije danas da smatra ispravnim otkazivanje Evroprajda kao manifestacije koja je „potpuno suprotna sistemu vrednosti našeg naroda“.

Porfirije je u „specijalnoj“ izjavi ocenio da je najava održavanja Evroprajda „ne samo u Srbiji, nego svuda gde živi srpski narod“, donela „velike polemike, podele, kontraverze i sukobe“.

„Ta tema je nama veštački nametnuta i potpuo je suprotna sistemu vrednosti našeg naroda, a isto tako i naše braće i sestara drugih vera i nacija sa kojima živimo. O tome su mi neposredno posvedočili predstavnici tradicionalnih crkava i verskih zajednica. Stoga otkazivanje ove manifestacije smatram ispravnim“, naveo je patrijarh.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

shares