Oružja svuda oko nas

Šta je kosovska policija pronašla od oružja i opreme? (FOTO)

Šta je kosovska policija pronašla od oružja i opreme? (FOTO) 1Foto: Beta/AP Photo/Visar Kryeziu

Kao rezultat posvećenosti i zalaganja nadležnih policijskih jedinica, u krugu perimetra zaštite uhapšen je i drugi napadač, koji je takođe bio u vojnoj uniformi i naoružan dugim puškama i municijom, saopštila je kosovska policija.

Kako je javljeno ranije, a prema informacijama sa terena, do sada su ubijena tri napadača, uhapšena su dva napadača i četvorica osumnjičenih koji su zatečeni u nedozvoljenom posedu radio-veza, a za koje se sumnja da su povezani sa terorističkom grupom.

 

U kasnim satima intenzitet napada na policijske službenike je smanjen, ali je bezbednosna situacija i dalje napeta, dok su policijske jedinice tokom kontrole u pojedinim lokacijama, stambenim zgradama i u pojedinim vozilima koje je teroristička grupa koristila za blokadu puteva uključujući i vozila koja su se nalazila oko manastira u Banjskoj, pronađeni su puni arsenalom oružja.

Prema prvim informacijama, radi se o pronalaženju desetina, stotina komada naoružanja različitih tipova i kalibara, uniformi i logističke opreme, uključujući i vojno naoružanje teškog kalibra poput granata, zole, mitraljeza, kalašnjikova itd.

 

„Policija Kosova pod rukovodstvom tužioca Specijalnog Tužilaštva Republike Kosova, u koordinaciji sa EULEX-om i KFOR-om su ušli u prateće objekte manastira Banjska, radi obavljanja službenih dužnosti“, zaključeno je u saopštenju.

Najnovije informacije o situaciji na Kosovu i Metohiji pratite u Danasovom BLOGU.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.