Osveta Bajdena

Uncategorized

Sharing is caring!

Pripadnik Islamske države likvidiran dronom u Avganistanu

Osveta Amerike

Osveta Amerike 1foto (BETAPHOTO AP Photo/Wali Sabawoon)

Američka vojska izvela je napad dronom na ogranak Islamske države Korasana tokom koga je ubijen pripadnik ISIS-a koji je isplanirao terorističke napade, prenosi RTS.

Napad dronom izveden je na ogranak Islamske države Korasana tokom koga je ubijen pripadnik ISIS-a. Tvrdi se da on imao nameru da izvrši nove  terorističke napade.

Oko 15 časova danas, iz Kabula je poleteo poslednji britanski avion za evakuaciju, odnosno koji je bio namenjen isključivo za prevoz izbeglica iz Avganistana, potvrdilo je britansko ministarstvo obrane.

Preostali letovi će dovesti britanske trupe, kao i manji broj Avganistanaca koji imaju dozvole za evakuaciju.

Lori Bristou, britanski ambasador u Avganistanu rekao je da je došlo vreme da se okonča evakuacija iz Kabula, istakavši da je Velika Britanija evakuisala skoro 15.000 avganistanskih i britanskih građana u poslednje dve nedelje, prenosi agencija Rojters.

„Vreme je da se ova faza operacije zatvori, ali nismo zaboravili ljude koji još uvek moraju da odu i učinićemo sve što možemo da im pomognemo“, rekao je on u izjavi koju je objavilo britansko Ministarstvo spoljnih poslova.

Istovremeno, stotine Avganistanaca protestovalo je danas u jednoj banci u Kabulu, dok su drugi, kako prenosi AP, formirali duge redove pred bankomatima.

Među demonstrantima u banci u Kabulu bilo je mnogo državnih službenika koji su zahtevali plate, za koje kažu da im nisu isplaćivane tri do šest meseci.

Službenici su istakli da, iako su banke ponovo otvorene pre tri dana, niko nije uspeo da podigne gotovinu.

Bankomati i dalje rade, ali podizanje novca je ograničeno na oko 200 dolara koji mogu da se podignu na svaka 24 sata, usled čega se stvaraju dugi redovi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

shares