Podstrek za proizvodnju električnih vozila

Uncategorized

Sharing is caring!

Bajden i Fon der Lajenova se saglasili da počnu pregovori o sporazumu o mineralima

(EPA-EFE/OLIVIER HOSLET)

VAŠINGTON – Američki predsednik Džozef Bajden i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen dogovorili su se da odmah počnu pregovori o sporazumu o mineralima da bi se olakšalo subvencionisanje evropskih proizvođača na osnovu američkog Zakona o smanjenju inflacije.

U zajedničkom saopštenju, Bajden i Fon der Lajenova su naveli da sporazum ima za cilj da omogući da se relevantni kritični minerali ekstrahovani ili obrađeni u EU uvrste za mogućnost dobijanja poreskog kredita za električna vozila na osnovu Zakona o smanjenju inflacije, preneo je Rojters, javlja Tanjug.

Zelenskom još jednom nije dozvoljeno da govori na dodeli Oskara

Predsednica Evropske komisije rekla je da se saglasila sa američkim predsednikom tokom sastanka u Beloj kući da se vodi dijalog o podsticajima čistim tehnologijama.

Fon der Lajenova je ocenila sastanak sa Bajdenom kao veoma dobar, navodeći da je postignuta saglasnost da minerali iz EU dobiju pristup američkom tržištu.

Američkim Zakonom o smanjenju inflacije obezbeđene su ogromne investicije u čiste tehnologije, uključujući proizvodnju električnih vozila, podseća britanska agencija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *