Poražavajući podaci

Uncategorized

Sharing is caring!

Novim zakonom koji će stupiti na kraju godine Nemačka će olakšati dolazak i zaposlenje strancima, a posebno zapadno-balkansko pravilo predviđa povlašćeni pristup nemačkom tržištu rada za državljanje Srbije.

„Kako će se ovo odraziti na tržište rada u Srbiji“, pitanje je kojima su se bavili gosti emisije „Među nama“ zajedno sa voditeljkom Majom Nikolić.

PROČITAJTE JOŠ:

Miloš Turinski iz Infostuda izneo je poražavajuće podatke.

„Nama na godišnjem nivou odlazi preko 60.000 ljudi. Dobar deo odlazi u Nemačku, a kako kod njih postoji deficit i potreba za određenim kadrovima, tako se kod nas proširuje naš deficit. Brine me što će deficit biti samo veći“, rekao je Miloš.

Toplica Spasojević, privrednik i predsednik IT sistema, podvukao je kako se neke zemlje na razne načine bore za najvažniji resurs, a to su ljudi.

„U celom svetu vode se borbe za resurse. I političari i ekonomisti su govorili o resursima poput energetike i retkih metala. Međutim, resursi su ljudi, a zemlje u okruženju su pokušale da do tog resursa dođu“, rekao je Spasojević i dodao:

„Nadam se da ćemo uspeti da nađemo odgovor uz blago povećanje plata, ali i povećanje cena naše usluge. Neophodno je da i naši klijenti prihvate povećanje cena koje će uslediti.“

Šta su još gosti emisije rekli, pogledajte u video-snimku na početku teksta.

BONUS VIDEO: Zašto iste farmerice u Nemačkoj koštaju 19, a u Srbiji 23 evra 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *