Potražnja za uslugama dostave hrane snažno je ojačala

Uncategorized

Sharing is caring!

Američki gigant kupuje Wolt

IT 11. nov. 202112:53 > 13:01
Podeli:
Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Američka kompanija za dostavu hrane DoorDash objavila je da će kupiti finski Wolt kako bi proširila poslovanje na Evropu u razdoblju normalizacije potražnje nakon pandemijskog buma.

Potražnja za uslugama dostave hrane snažno je ojačala u pandemiji covida 19, ali bi trebalo da se stabilizuje sljedećih mjeseci, pripremajući teren za konsolidaciju u sektoru koji teško dolazi do dobiti, ističe Reuters, a prenosi Blic.

Američki Doordash dogovorio je kupovinu Wolta u transakciji vrednoj sedam milijardi eura, nudeći deoničarima finske kompanije vlastite deonice. Vrednost DoorDashovih deonica koje će biti izdate u sklopu transakcije iznosiće 206,45 dolara po deonici, objavile su dve kompanije. DoorDash će se tom transakcijom proširiti na 22 evropska tržišta, uključujući Nemačku, Dansku, Švedsku, Hrvatsku i Srbiju.

Kako piše Rojters, deonice DoorDash-a porasle su za 19 odsto nakon akvizicije. Analitičari su najavili ulazak i na tržište Nemačke i Meksika. Wolt je, kako se navodi, osnovan 2015. godine i proširio je svoje delovanje na tržišta Evrope i Azije, pa sada u vlasništvu ima oko 30.000 restorana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *