Profesor na Medicinskom fakultetu Ljubomir Erić

Uncategorized

Sharing is caring!

Psihijatar o Kisić Tepavčević: Gospođo političarko, napisali ste svoju anamnezu

VESTI 19. dec. 202114:06127 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/Nenad Mihajlović

Poznati psihijatar i profesor na Medicinskom fakultetu Ljubomir Erić je, komentarišući status ministarke Darije Kdisić Tepavčević o režiseru Goranu Markoviću, naveo da do sada nije pročitao ni jedan tekst pripadnika SNS koji je toliko sramotan i užasavajuć.

Profesor Medicinskog fakulteta koji je ujedno autor više od stotinu stručnih i naučnih radova i knjiga, svoj status na Fejsbuku je započeo citatom ministarke Kisić.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Darija Kisić Tepavčević javno je objavila anamnezu bolesti Gorana Markovića. Saopštila je sledeće:

POVEZANO:

– Goran Marković je depresivano potišten. Govori da treba streljati predsednika Srbije Aleksandra Vučića! O krvi govori kao o vodi. Pričinjavaju mu se logori za ljude. Srbija mu je „dno dna“. Bernar Anri Levi mu je „vrh vrhova“! Ogroman novac koji je dobio od RTS-a za snimanje serija i filmova čuva za crne dane. U flešbekovima vidi Prag. Кaže da bi voleo kad poraste da bude Кusturica. Mrzi Daru, a voli Aidu. Napominje da voli partizane, a mrzi četnike. Srbi mu se gade. Film o Golom otoku mu je i dalje opsesija. U tom ‘filmu’ on sebe vidi kao komandanta logora. Bacio bi sve u Petrovu rupu! Ili, sa prijateljem Levijem, sve Srbe odveo u Žutu kuću – citirao je izjavu ministarke a zatim nastavio.

„Tekst je, lekarke, profesora Medicinskog fakulteta, odskora i političara. Do sada nisam pročitao ni jedan tekst pripadnika SNS koji je toliko sramotan i užasavajući napad ad hominem na umetnika koji zastupa drugačije političko stanovište. Tekst je potpisala osoba koja je završila medicinu gde je morala da nauči nešto od moralnih i etičkih načela koja obavezuju lekare, ali ne i političare. Dakle, gospođa Kisić Tepavčević je ovim aktom napustila lekarstvo i prešla u političare najgore vrste kojI postoje samo u ovoj partiji u Srbiji, i verujem nigde više u svetu“, zaključio je Erić, prenosi Nova.rs.

On dalje nastavlja: „Dalje, pitam se, s kojim pravom se političar, sa skrominim obrazovanjem, upušta u psihološku analizu postupaka i ličnosti jednog izvrsnog umetnika čiji su dometi dokazani u svetskim razmerama i predstavaljaju u ovoj zemlji kulturnu instituciju? Gospođo političarko, niste ni svesni da ste ovim činom napisali svoju anamnezu, da vam misli nisu povezane, da ne poznajete dinamiku rečenice i značenje osnovnih psiholoških i psihijatrijskih pojmova. I, naročito važno, da ste toliko otvoreno agresivni da ste remetilački činilac i u svom okruženju. Naneli ste nemerljivu štetu svojim mentorima u čije ime i govorite, a nama koji misle svojom glavom pokazali odakle preti opsanost“.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *