Sergej Trifunović

Uncategorized

Sharing is caring!

Sergej Trifunović, ATAIMAGES.rs

Sergej Trifunović tvitnuo je šta misli o proslavi Božića i sada ga svi napadaju

07.01.2023.  2 min
 610
Sergej Trifunović juče je na svom Tviteru okačio post u kome pominje narod, Božić i Isusa i naravno da je za samo nekoliko sati dobio more uvredljivih komentara. Jer za one koji čitaju dijagonalno reč je o pravoj drami.

Zašto? Zato što su preskočili najvažniju reč, a to je je petarda.

Dakle, u Srbiji, od kada smo se opet vratili crkvi, kao da je merilo da ko baci više petardi taj je veći vernik. Jer, što da se ne poželi mir Božiji, a da u istom momentu i ne grune.

Dakle, u centru Trifunovićevog posta su bile petarde, ali razni su ih prevideli, pa su mu Božić čestitali sledećim rečima:

„Okani se ti malo Tvitera, za promenu“

„Šta ti slaviš legendo, volim te kao glumca i čoveka, cenim tvoje uloge, budi Srbin i patriota, kao u filmu Karaula, koji sam gledao bar 10x“

„Jako si negativan. Ako ti se ne sviđa ovaj narod idi snimaj Volt, pa budi kerić, a ne Munje“

„Prijateljski savet-promoli nos van kruga dvojke i videces sta je Srbija. Sto pre nadjes dobre strane te drzave koju vidis bices ponosan na nju. Ne moraju se svi slagati sa tobom i biti ti da bi bili kul i dobri Srbi. To je istinska demokratija.“

Ovo su samo neki od probranih komentara bez psovki, pretnji i teških uvreda.

Naravno, bilo je i onih koji se slažu sa glumcem.

„Ubiše petardama boga u Hristu!🤣“

I da ne bismo bili nepoznavaoci tradicije i duhovnosti, samo ćemo preneti deo teksta iz Politike, iz 2008. godine u kome je teolog dr Dimitrije Kalezić rekao sve što je imao na temu Božić i petardi .

„Ta unutrašnja duhovna i duševna dimenzija radosti često ima potrebu da se iskaže na jedan prizeman način. Često preko vašarskih, a ne duhovnih pesama i pucnjavom, što nije u redu i predstavlja neki ’etnoprilog’ slavljenju Božića. Čim čovek čuje pucanj on se preseče, jer ne zna da li je petarda ili pucanj iz pištolja što stvara neprijatno raspoloženje koje nije u duhu proslave Božića“, rekao je profesor Kalezić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *