Srbijo,spremi se za haos od stihije?

Uncategorized

Sharing is caring!

VIDEO Nevreme stiglo u Austriju, bujica nosi sve pred sobom

Svet 17. jul. 202122:58 > 23:27
Podeli:
Remaining Time 0:00

Poplave koje su prethodnih dana razorile Nemačku, Belgiju i Holandiju, danas su pogodile i sever Austrije.

POGLEDAJTE JOŠ:

Nakon je pukla brana kod reke Kotbah i poplavila centar grada, u gradu Halajn aktiviran je alarm civilne odbrane u subotu uveče. Kako prenose austrijski mediji, centar grada je uništen, a izdato je upozorenje lokalnom stanovništvu. Oni se pozivaju da ostanu u svojim domovima, ali i da se klone podzemnih garaža, podruma i područja oko reka i brana.

Vatrogasci područja Mitersil nalaze se na licu mesta i pokušavaju da odbrane grad od bujice koja se kreće ka njemu. Kako bi se sprečilo izlivanje reček Salcah, podignut je nivo mosta na 5,5 metara, kako bi ona mogla nesmetano da prolazi ispod njega.

Lokalne vlasti saopštile su da se očekuje povećanje nivoa vode, obzirom na kišu koja je neprestano padala tokom dana. Salcbah se trenutno drži pod kontrolom, ali postoje indicije da će se još nekoliko reka izliti, zbog nivoa padavina.

Kako su navele službe bezbednosti, preti velika opasnost od izlivanja preko noći, pa će vatrogasci dežurati na svim kritičnim područjima. Očekuje se da će Salcbah u nedelju ujutru probiti nasip, ali su sve službe bezbednosti alarmirane i spremne za delovanje.

BONUS VIDEO Šteta od poplava u Nemačkoj

Remaining Time -:-

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Vaš komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *